GacekXAX Napisano 4 Kwietnia Udostępnij Napisano 4 Kwietnia Cześć posiadam ramę dartmoor primal 2019r chciałbym wymienić w niej suport. Zakupiłem BB MT801 okazuje się że jego średnica jest za mała posiadam już nawet klucz z proxa (RC-B928) który pasuje do mojej miski suportu, a nowego nie. Nie wiem jaki suport mam zamówić jedyne oznaczenie na aktualnym to BC 1'37. Sam do tej pory byłem pewny że jedynie ważna jest szerokość mufy przy standardziej HOLLOWTECH 2. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Kwietnia Udostępnij Napisano 4 Kwietnia Zakupiłeś dobry suport. Dokup do niego klucz lub adapter do posiadanego klucza. Np. https://allegro.pl/oferta/shimano-adapter-klucza-lozysk-hollowtech-tl-fc25-do-bbr60-mt800-mt801-15382270122?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=19694848528&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwn7mwBhCiARIsAGoxjaKtBeFK5ecjvsRfUY5kAq3RppQE-e8KLMpONwNT1BiZQx_kkauzX80aAgy8EALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 4 Kwietnia Udostępnij Napisano 4 Kwietnia (edytowane) Ten adapter jest plastikowy, nie jestem mistrzem serwisu i ciężko mi z nim było kupiłem dedykowany klucz. Szukaj po haśle klucz hollowtech bbr60. uważaj bo podobno te nowe suporty są dużo ciaśniej spasowane i trudniej w nie wcisnąć korbę w porównaniu z poprzednimi generacjami np. Bb-mt800. W każdym razie ja tak miałem i sprzedawca mi powiedział, że to norma. Edytowane 4 Kwietnia przez michalab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GacekXAX Napisano 6 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Ale w momencie kiedy suport jest mniejszy niż poprzednik nie będzie jakiegoś rantu na ramie bo mnie to zastanawia ? A jesteście w stanie powiedzieć jaki suport mógłbym zakupić, aby pasował tak samo jak ten, ponieważ już i tak tamten został zwrócony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Pod klucz taki jak miałeś pierwotnie to np. sm-bb52 albo bb-mt501 Niemniej bb-mt800/801 jak najbardziej pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 43 minuty temu, GacekXAX napisał: Ale w momencie kiedy suport jest mniejszy niż poprzednik nie będzie jakiegoś rantu na ramie bo mnie to zastanawia ? A jesteście w stanie powiedzieć jaki suport mógłbym zakupić, aby pasował tak samo jak ten, ponieważ już i tak tamten został zwrócony. te nowe są kompatybilne, tylko ciaśniej spasowany, więcej siły trzeba użyć aby włożyć korbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Kwietnia Udostępnij Napisano 6 Kwietnia Mt801 od mt501 różnią się wielkością klucza do przykręcania (gwinty są te same). Dodatkowo mt800/801 mają znacznie lepsze i lepiej iszczelnione łożyska. Są tonsuporty zamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi