KubaZ Napisano 3 Kwietnia 2024 Napisano 3 Kwietnia 2024 Czesc, chciałbym zamontować sobie sztyce regulowana z wewnętrznym prowadzeniem linki w Romecie Mustangu Evo 2. Oglądając ramę widzę, że na wysokości rury czołowej jest dostępny jeden wolny port pozwalający wprowadzić linkę w ramę. Niestety patrząc dalej mam zagwozdkę na wysokości suportu, jak przeprowadzić linkę w stronę rury podsiodłowej? Czy ktoś miał do czynienia z montaże tego typu sztycy w tej ramie? pzdr Kuba Cytuj
seba8121 Napisano 4 Kwietnia 2024 Napisano 4 Kwietnia 2024 Spokojnie tam przejdzie, możesz zainwestować w taki magnes do prowadzenia linek i tak przeprowadzić. Ja u siebie bez żadnych zestawów samym pancerzem od strony sztycy celowałem, a później tylko cieńutkim szpikulcem złapałem przy przelotce. Możesz również zdemontować suport dla ułatwienia zabiegu. 1 Cytuj
KubaZ Napisano 4 Kwietnia 2024 Autor Napisano 4 Kwietnia 2024 Dzieki Seba. Bede pierwszy raz montował myk-myk'a wiec nie mam doświadczenia, planowalem zeby isc w druga strone - czyli od przelotki w stronę suportu a później w gore. Mówisz, że lepiej od sztycy w dół? Cytuj
seba8121 Napisano 4 Kwietnia 2024 Napisano 4 Kwietnia 2024 W moim przypadku tak było łatwiej, ponieważ przez otwór sztycy widziałem suport co pozwalało mi z góry nakierować pancerz w odpowiednie miejsce. Cytuj
KubaZ Napisano 4 Kwietnia 2024 Autor Napisano 4 Kwietnia 2024 ok, w sumie nie przyszlo mi do glowy zeby tam zagladnac od gory :/. jakos sie zafiksowalem zeby leciec od dolu i caly czas ogladalem okolice suportu z mysla jak tu przejsc w gore - a rzeczywiscie w druga strone wyglada ze to bedzie prosciej. @seba8121 a Ty masz mustanga evo2 czy mowisz na podstawie doswiadczenia z inna rama? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi