Skocz do zawartości

[Plecak rowerowy] Wybór plecaka rowerowego do zakupu

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem plecaka rowerowego dobrego do jazdy rowerem i czasem do zabrania,gdy będzie potrzebny do wyjazdu lub na wycieczkę do innego miasta.Zainteresował mnie taki plecak rowerowy: https://www.rowertour.com/p/219745/plecak-author-turbo-x7-czarno-szary

Na plecak rowerowy chciałbym wydać do 200zł max i nie przekroczyć tej kwoty. Czy plecak  rowerowy podany w linku to dobry wybór,a może wybrać plecak rowerowy innego producenta w kwocie podanej w poście i czy plecak rowerowy oprócz jazdy rowerem,nadaje się na zabranie na wyjazd lub wycieczkę do innego miasta?

Mam z dobre 15lat podobnego authora cyclone, trzyma sie bardzo dobrze mimo wieku, jedynie boczna kieszonka siateczkowa się trochę oderwała od gumki ściągającej. Dużo z plecakiem nie jeżdżę ale jakies wypady w góry, maratony jeździł. System wentylacji pleców raczej kiepski albo ja za dużo oczekuję, za te pieniądze wytrzymały plecak jeśli dalej trzyma tą jakość co 15lat temu.

Miej tylko świadomość, że w plecak o pojemności 6 litrów za wiele nie włożysz:

2 godziny temu, lukcio4041 napisał:

czasem do zabrania,gdy będzie potrzebny do wyjazdu lub na wycieczkę do innego miasta.

Na rower więcej nie potrzebujesz ale na wycieczkę do innego miasta już przeważnie tak

Do mojego 6 litrowego plecaka z osobna kieszenia na 2 litrowy bukłak, wchodzi: pompka, podstawowe narzędzia, oświetlenie, klucze, telefon, czasem na upartego zmieszczę banana, na bardzo mocny wciska wejdzie lekka wiatrówka. Więc przemyśl co zamierzasz zabierać, bo na noc do takiego plecak bym się nie spakował.

Nie wiem czy jeździsz w terenie, czy po płaskim, w terenie bardzo istotny jest stabilny pas biodrowy oraz to by plecak dobrze przylegał do ciała by się nie "majtał" na boki. Z podanych przez Ciebie ten author ma jakiś, na zdjęciu wydający się sensowny, pas biodrowy, z kolei ta merida wygląda jak plecak z Lidla za 50 zł....

Edytowane przez NerfMe