ramirez44 Napisano 2 Kwietnia 2024 Napisano 2 Kwietnia 2024 Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post na tym forum, dlatego raz jeszcze witam wszystkich serdecznie. Rozglądam sie wstępnie za zakupem roweru górskiego ( MTB ) , chciałbym prosić Was o ewentualna pomoc w wyborze podczas dokonywania wyboru zakupu. Nie jestem zapalonym rowerzystą a tym bardziej profesjonalistą w tej dziedzinie sportów, dlatego liczę na Wasze podpowiedzi. Poszukuję roweru do przejażdżek leśno , polno, asfaltowych ale bez szaleństw tylko weekendowe wypady podczas pobytu na działce. Mam 190cm wzrostu i ok 105kg wagi. Pierwsze moje kroki skierowałem do Decathlonu, ponieważ tam też kilka lat temu zakupiłem rower z serii MTB dla syna (BTWIN- kojarzycie te jaskrawe modele 🙂 ? ) z czego do chwili obecnej jest on zadowolony, być może dlatego, iż nie jest zapalonym rowerzystą 🙂 Właściwie w sklepie stacjonarnym coś tam wpadło mi w oko z serii Rockrider np: ST 500 Jednak wchodząc na stronę online zauważyłem kilka modeli rowerów marki Orbea w dość zbiżonej ofercie cenowej lecz nie ma możliwości sprawdzenia ich w realu, gdyż dostępne są tylko online. Stąd moje pytanie do Was na temat tej marki rowerów a konkretnie modeli z seriiOrbea MX lub Orbea Onna ? Czy to są modele godne uwagi ? Wspomnę tylko iż mój wstępnie planowany budżet na ten cel to 3000pln Cytuj
leejoonidas Napisano 2 Kwietnia 2024 Napisano 2 Kwietnia 2024 Focus Whistler 3,8 w rozmiarze XL. Cytuj
ramirez44 Napisano 2 Kwietnia 2024 Autor Napisano 2 Kwietnia 2024 może jakieś opinie na temat Giant Talon 3 lub Talon 4 ? Cytuj
leejoonidas Napisano 2 Kwietnia 2024 Napisano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) Ale co ty chcesz tu opiniować? Te Gianty pod względem klasy napędu nie dorastają do połowy koła Focusowi, Orbea podobnie. Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez leejoonidas Cytuj
ramirez44 Napisano 2 Kwietnia 2024 Autor Napisano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) a cóż takiego wyjątkowego w tym napędzie mają te Focusy, że w przypadku moich preferencji użytkowania roweru i jazdy, będzie to takie istotne ? Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez ramirez44 Cytuj
leejoonidas Napisano 2 Kwietnia 2024 Napisano 2 Kwietnia 2024 Przecież napisałem że klasa osprzętu jest wyższa aż o dwa poziomy, te wszystkie rowery są w bardzo zbliżonej cenie. Co wybierzesz, gorzej wyposażony rower czy lepiej wyposażony w prawie tych samych pieniądzach? 1 Cytuj
ramirez44 Napisano 2 Kwietnia 2024 Autor Napisano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) ok rozumiem. dziękuję za info. ps. poza tym wspominany Whistler to chyba nie taki typowy MTB , ma nieco węższe opony? czy w technologii zastosowanych hamulców to będzie takie istotne aby były hydrauliczne a nie np. tarczowe tradycyjne, czy to będzie takie wyczuwalne? Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez ramirez44 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi