Skocz do zawartości

[e-bike] Romet Wagant 1 RM 2033 Wyjmowanie i wkładanie baterii w rowerze e-bike,a pozycja kluczyka odblokowującego i blokującego baterię

Rekomendowane odpowiedzi

Mój brat ma po mnie mój stary rower e-bike: Rower-trekkingowy-elektryczny-Romet-Waga

Chciał naładować baterię,wyjmując baterię z roweru.Przekręcił kluczyk odblokowujący/blokujący baterię i jakoś udało mu się wyjąć baterię z bagażnika roweru.Po naładowaniu baterii do pełna, gdzie kluczyk od baterii jest poziomo-przekręcony w prawo,nie można włożyć baterii do końca,tak by po zablokowaniu kluczykiem bateria połączona z rowerem pewnie trzymała się w bagażniku i nie wypięła się lekko podczas jazdy,tak by rower nie zgasł-zgaszony wyświetlacz.

W jakiej pozycji ma być kluczyk do odblokowania baterii,tak by dało się włożyć baterię do końca i była pewnie włożona,bo obecnie,gdy kluczyk jest poziomo,nie można włożyć baterii do końca i w jakiej pozycji ma być kluczyk w celu zablokowania baterii,tak by po włożeniu bateria była połączona z rowerem i pewnie trzymała się w bagażniku i nie wypięła się lekko podczas jazdy tak by wyświetlacz roweru nie zgasł?

Do posta: Problem z włożeniem baterii do roweru rozwiązany.Po włożeniu kluczyka odblokowującego /blokującego baterię,trzeba wcisnąć stacyjkę i przekręcić kluczyk w lewo,wtedy bateria jest odblokowana i można ją wyjąć w celu jej naładowania,a do zablokowania baterii,wystarczy przekręcić kluczyk w prawo-bateria zablokowana.

Temat do zamknięcia przez moderację

Edytowane przez lukcio4041