stachujones Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Dzień dobry Szanowni Forumowicze, zwracam się do Was z nadzieją na sugestie w kwestii znalezieniu czegoś co wreszcie mógłbym nazwać rowerem (prawie) idealnym. W zeszłym roku wybór padł na meridę silex 200 i uważam, że był to dobry wybór na tamten czas i budżet, jednak zauważyłem wiele wad, dlatego nauczony doświadczeniem już wiem, że szukam mniej więcej takiego: Rama karbonowa Opony o szerokości w zakresie 38-50 Napęd 1 x 9/10/11/12 (co tam się trafi, jeżdżę głównie po mazowszu, priorytet to jedna tarcza z przodu bo mam za mały móżdżek żeby ogarniać przód i tył ) Komfortowa geometria Jeżdżę typowo turystycznie / rekreacyjnie - Silex 200 rozmiar S (wzrost 170 z kawałkiem) jest pod tym względem idealny dla mnie, dodam też, że stockowe siodełko jest idealne, bez problemu robiłem na nim pod 200 km dziennie bez żadnych wkładek itp. Super gdyby kolor był czarny, lub inny nie rzucający się w oczy. Nie upieram się przy baranku, największy priorytet to niska waga + powyższe. Esker 7.0 Rival wstępnie wydaje się być ok, będę się przymierzał. Z pozdrowieniami, Stachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Jeśli jesteś już "nauczony doświadczeniem" i dokładnie znasz swoje potrzeby to raczej nikt nie będzie w stanie znaleźć dla Ciebie "roweru (prawie) idealnego" lepiej niż Ty sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachujones Napisano 2 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Dziękuję za odpowiedź. Jest w niej dużo racji, jednak moje doświadczenie jest nadal bardzo, bardzo skromne i polega na tym, że: sore okropnie ciężko wyregulować, albo nawet to niemożliwe i zawsze będzie coś tam hałasować omijać press fit każdy kilogram się liczy, kiedy codziennie trzeba wnosić rower na 4 piętro najważniejsze - cały czas czuję, że nie znam się na rowerach nic, a nic, mimo przeglądania forum wiele tygodni w tamtym roku ostatecznie i tak podjąłem wybór, z którego nie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Cytat sore okropnie ciężko wyregulować, albo nawet to niemożliwe i zawsze będzie coś tam hałasować To się zdziwisz po przesiadce na coś lepszego 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia W budżecie: https://www.canyon.com/pl-pl/rower-gravel/przygoda/grizl/cf-sl/grizl-cf-sl-6-axs/3696.html?dwvar_3696_pv_rahmenfarbe=R095_P10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Jak nie upierasz się przy baranku, to może taki spec? Szeroki zakres przełożeń, future shock i kształt ramy zapewniają komfort, wprawdzie z wagą ok 10,5kg, ale to tylko kilkaset gram względem np Krossa. Sirrus X 5.0 (specialized.com) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia (edytowane) Za 12-13k jak nie boisz się zakupu z DE znajdziesz speca diverge sport carbon komfort jak silex full carbon, future shock, gwarancja eu Edytowane 3 Kwietnia przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi