Mlleko Napisano 1 Kwietnia 2024 Napisano 1 Kwietnia 2024 Dzień dobry, Zmieniałem na weekend opony w rowerze + wymieniałem łańcuch na nowy. Po zmianie łańcucha wydaje on dźwięki jakby strzelania, łańcuch sam tańczy z przed ostatniej tylnej przerzutki na przed przed ostatnią, a na najwyższą przerzutkę w ogóle nie chce się wbić. Z przodu gdzie są 3 przerzutki to jak stoi na najwyższej tak w ogóle nie chce zejść w dół. Co może być tego powodem? Łańcuch ma taką samą długość jak ten który zdjąłem. I na dodatek sprzęgło jest jakoś nienaturalnie blisko tarczy. Przesyłam zdjęcia, żeby pokazać jak to wygląda. O brud proszę się nie martwić, bo odtłuszczacz już zamówiony z oliwką do łańcucha, więc będzie czyszczone. Cytuj
Rafał87 Napisano 1 Kwietnia 2024 Napisano 1 Kwietnia 2024 ta przerzutka sprzegla nie ma, przerzutka może wymagać regulacji, jeśli na starym łańcuchu chodziło dobrze to pewnie na wymianę łańcucha już za późno było, mocno wyciągnięty łańcuch zmienił profil zębów które to z nowym łańcuchem się już nie zgrywają. W tej klasie komponentów wymiany łańcucha są nieopłacalne, lepiej dojechać do końca i wymienić całość napędu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi