Scoobek Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca (edytowane) Myślałem, że ten smar Squirt ma chronić łańcuch. Zastosowałem go już kilka razy, ostatnio zrobiłem 50-kilometrową wycieczkę, po czym umyłem cały rower czystą wodą z kranu, zostawiłem a kilka dni później cały łańcuch pokrył się rdzą. Nigdy nie doświadczyłem tego rodzaju rzeczy ze smarami olejowymi. Czy to normalne w woskiem? Trochę lipa w takim razie. Edytowane 31 Marca przez Scoobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca (edytowane) Z olejem też się to może zdarzyć, normalna rzecz. Jeśli Cię to bardzo razi to staraj się jak najlepiej osuszyć łańcuch po myciu. Nie ma się czym przejmować - wyczyść, nasmaruj, jeździj. Edytowane 31 Marca przez Maciorra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Nie znam tego smaru ale musiałeś ,,stracić " go w czasie jazdy , a resztki zmyłeś . Jeśli zostawiłeś mokry, nienasmarowany łańcuch to stan jest prawidłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi