robertocarlos Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca (edytowane) Witam. Od lat śmigam na kilku już hardtailach, przerobiłem opony takie jak: Schwalbe - RocketRony, RacingRalphy, 2,25 Maxxis -CrossMark 2,25, Ikon 2,2 Continental - X-King 2,2 RaceSport, CrossKing 2,2. Większość z tych opon miałem w bogatszych wersjach po tym jak te tańsze za często przecierały się boki od kamieni czy przebijały za szybko. Obecnie mam CrossKing Protection i to już czwarta para Continentalów (wcześniej raz były X-King) Dlaczego je wybierałem? Bo nigdy nie złapałem na nich kapcia (no może raz na XKing) doskonale się spisywały na asfalcie i w terenie. 50% mojej jazdy to są góry, najczęściej Beskidy. Przyszedł czas na wymiane opon i się zastanawiam czy dalej iść w CrossKingi 2.2 czy wybrać coś innego. Planowałem CrossKing 2.3 ale po teście w https://www.bicyclerollingresistance.com sobie odpuściłem bo zwiększyli bardzo grubość bieżnika i stały się one dużo wolniejsze, chyba są bardziej dedykowane pod e-bika albo ścieżkowce a ja lubię szybka jazdę ze względu na to że czasem są to asfalty i ubite ścieżki, czasem jakiś amatorski maraton itd.. Dlatego mam do Was drodzy forumowicze pytanie.. Jakich opon Wy używacie, które są sprawdzone i spisują sie dobrze w mieszanym terenie, ale też dobrze w górach?? Myślałem o powrocie do Schwalbe ale na nich często łapałem kapcie, nawet na tych droższych modelach.. Co polecacie, każda cena do przyjęcia w mleko się już nie bawię, za stary już jestem :):):) Edytowane 31 Marca przez robertocarlos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca No to Mezcali jeszcze nie miałeś. Choć obecne już zdaje się nie są tak szybkie jak poprzednia wersja. Ja mam jeszcze G+, dają radę i są bardzo żywotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca A Fast Tracki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi