raggkarton Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Cześć forumowiczom Im dłużej czytam o rowerach tym mniej wiem. Im dłużej szukam tym mam większy problem z zakupem. A to osprzęt nie ten, a to nie pasuje rozmiar, a to geometria ramy zbyt sportowa. W końcu mam - znalazłem! Okazuje się, że nie rat 0% Uprawia kolarstwo rekreacyjne, od czasu do czasu przelece się 50-100km, nie chcę kręcić rekordów świata. Ważne żeby mi było względnie wygodnie. Nie miałem nigdy gravelu. Wzrostu mam 181cm, przekrok 89cm. Znalazłem CUBE NUROAD PRO. Odpowiada mi w nim wszystko w tym przedziale cenowym. Tylko, nie wiem czy rozmiarówka będzie dobra. 58cm/L jest dostępny. Kalkulator na stronie sugeruje, że jestem na granicy dwóch rozmiarów: M/L. Mówią, że lepiej wziąć mniejszy rower jak jest się na pograniczu tylko ja te nogi mam takie długie. Co myślicie o tym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Cube Nuroad Pro ma wszystko co powinien mieć rower w tej cenie poza jednym - poza hamulcami. Niestety ma on hamulce mechaniczne a w tej cenie są już rowery z pełnym GRX-em i hamulcami hydraulicznymi. Też się przymierzałem do Nuroada ale Pro odpadał ze względu na hamulce a Race, który ma hydrauliki był już trochę za drogi w stosunku do tego co oferuje. Mam 183 cm wzrostu i przekrok 87 cm, więc podobnie. Nuroad pasował mi w rozmiarze 56 a taki np. Cube Cross Race, którego też rozpatrywałem, w rozmiarze 58. Mam też fitnessa od Cube, model SL Road, w rozmiarze 56 i mi pasuje. Ale to kwestia indywidualna bo finalnie kupiłem Kellys Soot 50 w rozmiarze L, który jest tak pomiędzy Nuroadem 56 a 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raggkarton Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca @Greg1 dzięki za odpowiedź. Jakie rowery byś proponował w tym przedziale cenowym bo nic konkretnego nie znalazłem może oprócz Krossa 5.0 APEX który już posiada hydrauliki ale tam tez mam problem z doborem ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Ja kupiłem Kellysa Soot 50 między innymi dlatego, że ma pełną grupę GRX łącznie z korbą, bo niestety większość producentów wkłada jakieś pozagrupowe korby FSA albo Prowheel czy inne. Chciałem też napęd 2xx. Możesz go kupić za około 5,5 tys. zł. Ja dałem 5,3 tys. zł niecały miesiąc temu. Jeszcze myślałem o stalowym Author Ronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raggkarton Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca Nie wiem gdzie go kupiłeś tak tanio ja widzę ceny ponad 6k nie mówiąc już o ograniczonych możliwościach ratalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Ja akurat kupiłem w sklepie stacjonarnym przy okazji wyjazdu służbowego do Bydgoszczy - był wystawiony za 5600 zł, stargowałem do 5350 zł bo na Allegro były za niecałe 5300 zł i przy sprzedawcy zadzwoniłem do wystawcy z Allegro bo oczywiście dprzedawca w sklepie twierdził, że to taka ściema na Allegro, że niby taka cena a potem okazuje się, że są droższe. Zadzwoniłem, potwierdziłem i powiedziałem w sklepie, że i tak go kupię i od niego zależy czy kupię go u niego czy na Allegro. Jeszcze mi opony wymienił w cenie ze Smart Samów, których nie chciałem na Vittoria Terreno Dry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi