Wejherowo Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca (edytowane) Cześć. Przez kilka lat jeździłem na rowerze GT Helion Comp, napęd 3x9 miałem tam gripshiftery xo i przerzutkę x9. Rower mi skradziono. Teraz mam rower GT Helion Elite z napędem 2x10 SLX i nie mogę się przestawić. Chciałbym mieć gripshiftery. Jak to najtaniej zrobić? Gripow pod 10s nie sposób znaleźć. Chodzi mi po głowie zmiana tylnej przerzutki na sram x9 - 10s oraz znalezienie gripa x0. Pytanie czy np shifter od 11 czy 12s będzie działał z przerzutką 10s? Bo na 11s chciałbym przejść w ostateczności. Bo to wymiana kasety. Nie wiem też chociaż podobno moja piasta przyjmie taką kasetę 11s? Wtedy zacząłem myśleć o wymienie kasety na shimano 11:51 i wtedy jest więcej nowych opcji na 11s bo to świeższy temat. Ale zdaje się na Was. Wszystkie pomysły mile widziane. No może poza radami o przywyknięciu do triggerów shimano 👎🤔 Na obrazku aktualny setup. Dziekuje 🙏 Edytowane 31 Marca przez Wejherowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Nie, nie będzie działał. Musisz poszukać dedykowanej 10tki. Mam na stanie x0 10sp, jeśli jesteś zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Moja córka nie mogła przestawić się na Standardową manetke. Do przerzutki m6000 i kasety takiej jak u Ciebie zamontowałem jej 11 rzędowego Nx i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wejherowo Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca Ale jak. Grip nx działa z przerzutką tylną Shimano? W jaki sposób grip działa z kaseta 10s? W pewnym momencie już nie może dalej ciągnąć linki? Też tak myślałem ale Tobo mówi że tak się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca Tak, dalej nie ciągnie. Zakresów przerzutki nie zmieniałem, zdjąłem starą manetke, złożyłem nową, pokręciłem baryłką i miło się zaskoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wejherowo Napisano 11 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia UPDATE: Dziś zamontowałem i przetestowałem manetkę grip NX. Działa Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi