Kebap Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca (edytowane) Witam, mam pytanie dotyczące zawieszenia w Meridzie One-twenty 900-D. Obecnie mam 120mm z przodu jak i z tyłu, a chciałbym trochę więcej skoku i zastanawia mnie czy w tym widelcu i damperze da się zmienić skok? Słyszałem że ten widelec występował w wersjach 140mm, więc tył też bym zrobił od razu na 140mm. A jeśli się w ogóle da ten skok zwiększyć, to czy warto dawać skok 140mm do tej ramy? Rower: https://archiwum.rowerymerida.pl/produkt327/one-twenty-900-d-rower-merida.html Edytowane 30 Marca przez Kebap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plitea Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca Wykręć damper i zobacz, o ile opadnie tylne zawieszenie (i czy opadnie). Jeśli opadnie, to zmierz o ile zwiększyła się długość montażowa dampera i takiego poszukaj. Ja tak zwiększyłem skok w swoim Giant Warp z 2001r. Działa do dzisiaj. Zastanów się, czy warto inwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca Spróbuje to zrobić, ale właśnie nie chce już prawie inwestować więc jak nie uda sie tego tanio ogarnąć to kiedyś kupie jakieś używane enduro albo freeride. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plitea Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia Twój rower ma już swoje lata, mój tym bardziej 😉. Może być problem z częściami zamiennymi. Poszukaj na OLX jakieś enduro używane. Ja tak kupiłem Gianta Reign One za fajną kasę. Masz w czym wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 3 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia Wiem właśnie rocznik 2012 więc już trochę ma, ale jest sporo modyfikacji (napęd 1x10, krótszy mostek, szersza kierownica). Rozważałem enduro albo freeride, ale to tylko jak się kiedyś Merida sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi