pecio Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia @spidelli zawartość wyrzucasz jako nie przydatną . Głowę owijasz folią bąbelkową , na to polecam folie aluminiową (wielowarstwowa ochrona przed złymi myślami) a dopiero potem zakładasz karton. Całość najlepiej przystrzelić tackerem do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia @pecio a czapkę to najsampierw czy na końcu? Mam taki starszy kask z Decathlonu, budżetowy, ma jakieś 6 lat, zakładam go na MTB bo na gravela mam już nowy; na MTB jeżdżę okazjonalnie i bez szaleństw, dlatego w starym kasku. W tym kasku lada moment wyściółka wypadnie, bo klej powoli puszcza, więc nie dane mi raczej będzie zweryfikowanie jego stanu po 10 latach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia A tak serio . Mam wycofanego z eksploatacji (dwa lata temu) 8 letniego Meta . Jego wygląd nie wzbudza zaufania ( pożółkły ,styropian jakiś taki wyblakły). Choć na klasku nie widać żadnych uszkodzeń mechanicznych pod tym względem wolę nie oszczędzać. Kask który leżał dwa lata dobrze przechowywany jest spoko. Dopiero UV , temperatura, pot i inne czynniki robią swoja krecią robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 2 Kwietnia Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 6 godzin temu, spidelli napisał: @pecio a czapkę to najsampierw czy na końcu? Mam taki starszy kask z Decathlonu, budżetowy, ma jakieś 6 lat, zakładam go na MTB bo na gravela mam już nowy; na MTB jeżdżę okazjonalnie i bez szaleństw, dlatego w starym kasku. W tym kasku lada moment wyściółka wypadnie, bo klej powoli puszcza, więc nie dane mi raczej będzie zweryfikowanie jego stanu po 10 latach... Po lekturze tego tematu i dokładnej inspekcji mojego ponad 10 letniego Speca z nostalgią, ale jednak pożegnałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia @pecio @spidelli Oj tam Panowie, trzeba być twardym a nie miętkim. Uvex Airtech 04.2005 😀 To chyba muszę pomyśleć nad nowym 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia @dfq w tych sprawach uważam ,że jednak należy się uważać za wybitnie "miętkiego". Kiedyś na graniu " twardziela" kiepsko wyszedłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia (edytowane) @pecio Hehe, no przecież żartuję 🤣 To mój pierwszy, 19letni kask. Średnio zmieniam co 3-4 lata. Edytowane 3 Kwietnia przez dfq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia @dfq wiem 😁 A tak ku przestrodze ...... w poniedziałek na "Tatrostradzie" poryw wiatru zdmuchną dziewczynę z nasypu. Poleciała w dół . Chłopak z którym jechała w panice , bo dziewczę rozwaliło głowę i nieprzytomne leżało na dole ( jechała bez kasku tak samo jak jej towarzysz). Finalnie zabrała ją karetka . Dalszych jej losów nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 3 Kwietnia Udostępnij Napisano 3 Kwietnia (edytowane) No niestety, nie znasz dnia ani godziny. Kiedyś jadąc po wale Wisły od A4 do Tyńca (tam gdzie teraz jest nowa ścieżka rowerowa) w ułamku sekundy przeleciałem przez kierownicę, wykonałem salto i spadłem z wału (na szczescie w trawę). Wolno puszczony piesek grzecznie przepuścił żonę a mnie wlazł nagle pod koło, Odruch warunkowy, koło zakantowało o koleiny i poooleciałem ... . Ja tak sie przyzwyczaiłem że bez kasku to nie wsiądę na rower. Czegoś mi po prostu brakuje. Edytowane 3 Kwietnia przez dfq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia A jak mi kask dyndoli na kierownicy na podjazdach i sie obija o ramę to mam wymieniać? Wiecie mikrowstrząsy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi