dave9783 Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca Cześć, Obecnie jestem w trakcie zakupu moich pierwszych kół karbonowych. Ze względu na ograniczenia budżetowe, rozważam chińskie opcje i zawęziłem wybór do dwóch firm: EliteWheels (firma, która niedawno zaczęła sponsorować GCN) - Link do EliteWheels CSC - Link do CSC Rozważam opcje 55mm lub 50mm, a moim głównym zmartwieniem jest szerokość wewnętrzna i zewnętrzna obręczy. Obecnie używam opon 28C i byłbym wdzięczny za poradę, która opcja byłaby lepsza: EliteWheels 55: 18,5mm wewnętrzna, 28mm zewnętrzna CSC 50: 23mm wewnętrzna, 30mm zewnętrzna Dziękuję za wszelkie wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolfzrybnika Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca O, dokladnie nad tym samym sie zastanwiam. Generalnie, im szerzej tym lepiej, przynajmniej tak dzisiaj twierdza producenci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekek Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca Przeleciało przez moje ręce dużo kompletów elita bo jak trafiam dobrą cenę to kupuje i sprzedaje. Nie mam porównania do csc ale według mnie kołą Elita jak za tą cenę poniżej 2k są mega dobrze wykonane. Nawet mam w domu 50mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolfzrybnika Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca A te 1000 dni gwarancji, którymi reklamuje się elitewheels, to realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekek Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca Za bardzo nie ma się co tam zepsuć żeby to oddawać na gwarancję. Każdą część można zamówić.. Ale kontakt z nimi jest mega dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolfzrybnika Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca Rozbieramy bywa A jakieś doświadczenia z ich ceramikami, czy isc w tradycyjne łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca Oczywiście, że tradycyjne. Ceremiki sprawdzone są takie se a te chińskie zazwyczaj nie są nawet ceramiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolfzrybnika Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca Ok, dzięki za opinie. A jakiś model w trochę lżejszy, niż ten podlinkowany wyżej polecisz, najlepiej ok 2,5k? Bo aktualnie jest zniżka na ali 500 pln przy zamówieniu za 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi