strzala28 Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca Mam 2 rowery z piastą tył SHIMANO NEXUS 8 biegową. W jednym rowerze mocowanie linki CJ-NX10 jest ładnie w poziomie i trze o łańcuch. W drugim rowerze mocowanie/uchwyt linki jest niżej i trze o łańcuch. Obracałem, próbowałem, przekręcałem, zmieniałem podkładki kontrujące i za każdym razem wychodzi tak samo. Co robię źle???? Chcę mieć mocowanie linki w poziomie i żeby nie tarło o łańcuch w drugim rowerze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca Daj jakieś zdjęcia jak to wygląda. Od boku i wzdłuż łańcucha od strony korby (tzn. aparat między korbą a tyłem). Na wyczucie, to albo zbyt mała zębatka z tyłu, albo niesymetryczna i za bardzo wystaje na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala28 Napisano 27 Marca Autor Udostępnij Napisano 27 Marca Foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca Tam są takie podkładki ustalające przekładnie w hakach. Są produkowane na różne kąty ustawienia haków i mają różne kolory i oznaczenia. Trzeba dobrać właściwą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala28 Napisano 27 Marca Autor Udostępnij Napisano 27 Marca Tylko że ja nie zmieniałem żadnych podkładek, a mocowanie jest tak nisko. Obracałem je na różne sposoby i wychodzi cały czas tak samo. Wydaje mi się że wcześniej tak nie było..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca A nie zamieniłeś prawej z lewą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala28 Napisano 27 Marca Autor Udostępnij Napisano 27 Marca Nie nie zmieniałem. Po założeniu linki, łańcucha... mocowanie trze o łańcuch. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala28 Napisano 27 Marca Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 49 minut temu, marvelo napisał: A nie zamieniłeś prawej z lewą? Pomogło. Według opisu czarna powinna być po prawej stronie (była szara lecz ja jej nie zmieniałem). Dziękuję za pomoc. Twój rysunek bardzo mi pomógł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi