dudek18 Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 Witam, w zeszłym sezonie rower zaczął wydawać trzeszczący dźwięk, problem został zdiagnozowany jako zużyty suport, niedawno (około miesiąc) został on wymieniony na nowy, a teraz problem powrócił, rower znowu wydaje te same dźwięki co wcześniej. Co może być tego przyczyną i jak temu zaradzić? Cytuj
Gość Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 A co to za rower, jaki suport...królu złoty odkad ukradli mi szklana kule mam problemy z wrożeniem z fusow. Cytuj
cervandes Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 Miałem trzaski. Przysiągłbym, że z suportu. Rozbierałem, czyściłem, skręcałem, wymieniałem, smarowałem, kombinowałem, prawie oszalałem. Potem inne miejsca analizowałem aż w końcu odkrycia dokonałem. W moim przypadku trzeszczały endcapy z piasty, konkretnie to połączenie ośki z endcapem. Smarowanie ośki nie dawało efektu, ale podważenie uszczelki jaka tam u mnie siedziała, wyczyszczenie wszystkiego i złożenie na smarze przyniosło oczekiwany rezultat. Cytuj
Kuzuki Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 Też kiedyś miałem problem (jak się z początku wydawało) z trzeszczącym suportem po wymianie którego nic się nie zmieniło. Rower to był focus raven i jak się okazało problem był z tylną osią. Pomogło dodanie małej podkładki do osi i mocne dokręcenie żeby żadnego luzu tam nie było. Cytuj
RafalxM Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 U mnie też przez tydzień diagnozowałem 'trzeszczący suport' ... Cytuj
Maciek.B Napisano 26 Marca 2024 Napisano 26 Marca 2024 Ja na co dzień słyszę od klientów, iż suport im trzeszczy, a okazuje się, że dźwięk pochodzi z 10 innych komponentów. Tak czy inaczej, jeżeli tu po wymianie przez chwilę był spokój to może kwestia zbyt słabego dokręcenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi