tiko35 Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca Hej w rowerze crossowym dziecka mam: Korba Shimano FC-TY301 + wolnobieg MFTZ500 -> akurat jest już zardzewiałe wszystko i chciałbym wymienić na nowe. Pytanie czy brać ten sam zestaw czy np. w kwocie około 250 zł dostanę cokolwiek lepszego (co będzie kompatybilne i nie spowoduje dalszych większych wymian innych części by pasowało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca Napęd to nie progi w japońskim samochodzie. Jak nie ma niewiadomo jakiego przebiegu to naoliw i niech pojeździ. Chyba, że korozja zaspawała łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiko35 Napisano 24 Marca Autor Udostępnij Napisano 24 Marca jest korozja - brzydko wygląda, dlatego chcę wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca Zmierzam do tego, że po naoliwieniu powierzchowny nalot znika. Po wymianie nawet całego napędu i pierwszym użyciu w mokrych warunkach może to wyglądać tak samo. Ale jak już tak bardzo chcesz "inwestować" to wymień na to samo, bo cokolwiek byś nie założył to najsłabszym ogniwem jest system wolnobiegowy, który jest badziewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 25 Marca Udostępnij Napisano 25 Marca Jeśli to jest tylko rdza to mozesz to wyczyścić ewentualnie dokupić tylko nowy łańcuch. Jeśli zależy Ci na wymianie a napęd dla dziecka się sprawdzał to kup nowy komplet, "sprawdzał się" mam na myśli to,że dziecko szybko tego nie zużywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi