Roam Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca Witam , czasem słyszę cykanie po stronie lewej korby , po śladach na łożysku przypuszczam że w tym jest problem , jak rozwiązać problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca Łożysko kręci się płynnie? Wygląda na to, że oś korby obraca się wewnątrz łożyska. Właśnie dlatego Suporty w których oś opiera się bezpośrednio na łożysku są kiepskie. Lepsze są takie, gdzie oddziela je plastikowa tulejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roam Napisano 24 Marca Autor Udostępnij Napisano 24 Marca Łozysko kręci się płynnie, rower z symbolicznym przebiegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca Sprawdź pedały i ... sztycę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca Podmień pedaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roam Napisano 26 Marca Autor Udostępnij Napisano 26 Marca Pokazuje na zdjęciu w czym problem , a dostaje odpowiedź że mam pedaly podmienić 🤣 a czy pedal lewy i prawy ma ten sam gwint żeby podmieniać ? 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DekRek Napisano 26 Marca Udostępnij Napisano 26 Marca Dźwięki po ramie potrafią nieźle się przemieszczać. Ja byłem pewien, że strzela mi w korbie, a winna była sztyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roam Napisano 26 Marca Autor Udostępnij Napisano 26 Marca Też podejrzewałem sztyce , więc pedałowałem na stojąco 😀 , w poprzednim rowerze tez mi cykało i pomoglo delikatniejsze przykrecenie wkladu suportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca (edytowane) 13 godzin temu, Roam napisał: Pokazuje na zdjęciu w czym problem , a dostaje odpowiedź że mam pedaly podmienić 🤣 a czy pedal lewy i prawy ma ten sam gwint żeby podmieniać ? 🤣 Nie napisałem zamień pedaly stronami tylko podmień pedaly, co w domyśle znaczy zorganizuj drugi komplet od kumpla albo wykręć dziecku z roweru. Też miałem problem z cyknieciami. Rozebrałem cały rower, malo nie kupiłem nowego amora, a okazało się że to sztyca w jarzemku czasem pyka. W grawelu juz suport praktycznie wymienialem, a winny byl prawy pedal ktory dostal luzu na lozysku. Dlatego o swoich doswiadczeniach proponuję najpierw wykluczyć rzeczy najprostrze po przez podmianę, siodelka, sztycy, pedałów, mostka (nierówno skręcony też potrafi strzelac) Odnośnie zdjęcia to jaki problem według ciebie ono obrazuje ? Obracająca się os pedałów w wewnętrznej bieżni łożyska? Edytowane 27 Marca przez PawelW84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca W dniu 26.03.2024 o 19:09, DekRek napisał: Dźwięki po ramie potrafią nieźle się przemieszczać. Ja byłem pewien, że strzela mi w korbie, a winna była sztyca. U mnie to samo było słychać że coś w korbie a wyszło na to że to sztyca strzela bo jakimś cudem dostały mi się tam ziarenka piasku. Wyczyszczone nasmarowane pasta do sztyc i bloga cisza bez strzelania. Czasem może też strzelać łączenie siodełka z jarzmem sztycy. Zanim coś się zacznie wymieniać czy rozbierać warto posprawdzać takie elementy zamiast pchać się niepotrzebnie w koszty. A strzelanie jak było tak nadal będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DekRek Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Mi po zdiagnozowaniu problemu, nic za bardzo nie chciało pomóc, żadne czyszczenie itp. Trafiłem na patent ze spryskaniem sztycy brunoxem do amortyzatorów i od kilku tysięcy kilometrów totalna cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi