Mlleko Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Dzień dobry, Moja żona przejeła po mnie rower Giant ATX 2. Na wstępie zaznaczę, że to bardzo niedzielna rowerzystka i będzie jeździć 2-3 razy w miesiącu rowerem w 95% po asfalcie. Dlatego też szukam dla niej nowych opon, które będą bardziej pasować do takiej nawierzchni. Obecnie są założone oryginalne czyli Giant QuickCross 27.5x2.1/26x2.1. I przy okazji moje pytanie, bo dopiero zaczynam zabawę z reperowaniem przy rowerach. To oznacza, że muszę kupić dwie różne opony - 1x 27.5 i 1x 26 cala? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Marca Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca Jeżeli masz koła różnej wielkości, to tak, opony muszą być różne. Nieco dziwny patent, ale nie wnikam - tak, wiem że są/były takie rowery, nawet w wersji fabrycznej, choć ATX chyba musiał być w tej kwestii "dłubnięty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Taki rozmiar masz napisany na oponie, czy wzięty ze specyfikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Coś tam jest pokombinowane .najmniejsze rozmiary tego roweru były na małych kołach 26 cali.Większe na 27,5 .Nie było czegoś takiego,że w tym rowerze siedziały różne koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Dokładnie, rozmiary do S były na kołach 26" a od S na kołach 27,5". Sprawdź dokładnie jakie koła masz w rzeczywistości a nie co jest napisane w necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlleko Napisano 24 Marca Autor Udostępnij Napisano 24 Marca (edytowane) Racja, byłem sprawdziłem. W dwóch mam teraz opony 27.5. Teraz tylko pytanie jakie warto kupić? Po prostu szukać jakiś łysych? CONTINENTAL Contact Speed będą dobrym wyborem? Edytowane 24 Marca przez Mlleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca Ja bym raczej kupił jakieś semi-slicki typu Schwalbe Hurricane czy Continental Double Fighter III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi