R4vd Napisano 22 Marca Autor Udostępnij Napisano 22 Marca @KrzysiekCH też patrzyłem za NS bikes fuzz. Myślisz że jako dream bike spełniłby swoją robotę? I czy NS się łamią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca Biorąc pod uwagę fakt, że NS nie stać nawet na zrobienie porządnych osłon chainstaya od łańcucha tylko przykelają jakąś śmieszną naklejkę jak na rower za 1000zł to nie - nie spełniłby się w roli dream bikea Sam zawias też zwyczajny, czy się łamią nie wiem, w PL są popularne wśród małolatów bo Godźki je wypromowali. Choć teraz wiadomo, każdy małolat przerzuca się na Demo z Fuzza 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 22 Marca Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca Rower musi być dostosowany do preferencji i stylu jazdy. Sam DH nie jeżdżę, ale gdzieś czytałem recenzję topowego modelu Foxa 38. Najlepsza wersja tłumika i pisali że przy amatorskiej czy półamatorskiej jeździe ten tłumik zamula i gorzej się jedzie niż przy wersji niżej pozycjonowanej. A to dlatego że jest to sprzęt przeznaczony dla prosów i dopiero jak się mega szybko jedzie trasę to ten tłumik pokazuje swoje mocne strony i działa lepiej. Dlatego też przy kupowaniu dreambike'a nie ma co patrzeć na najdroższe części, bo takich motywów jest więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca Nie chciałem wydawać dużo kasy, dlatego kupiłem Fuzza żeby mieć DH. Czy się łamią? Nie mam pojęcia – mój się nie połamał, ale ja też nie skacze 5 metrowych dropów. A jaka to jest robota dream bikea? NS Bikes dream bike? No nie wiem… 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4vd Napisano 22 Marca Autor Udostępnij Napisano 22 Marca (edytowane) Dobra dziękuję wszystkim za odpowiedź. Prawdopodobnie po prostu teraz sobie kupię NS bikes fuzz lub demo 8 lub demo race. Kiedyś na dream bike kupie Santa Cruz V10 lub YT Tues Core 4 lub Commencal Supreme v5 lub Propain Rage 3 CF bo ludzie te rowery polecali. Edytowane 22 Marca przez R4vd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4vd Napisano 22 Marca Autor Udostępnij Napisano 22 Marca Miał ktoś doświadczenie z giant glory advanced? Chwalą te rowery. Gianty glory w wersji normalnej (nie advanced) pękają (mi nawet jeden pękł) wersja advanced to zmienia? Bo przypasował mi giant glory advanced legends edition. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 22 Marca Udostępnij Napisano 22 Marca Przecież teraz wyszedł zupełnie nowy Glory, twój co pękł to był stary model. Swoją drogą, jest paskudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4vd Napisano 22 Marca Autor Udostępnij Napisano 22 Marca @Rumcajs.ten nowy jest paskudny czy stary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca (edytowane) 16 godzin temu, R4vd napisał: Miał ktoś doświadczenie z giant glory advanced? Chwalą te rowery. Gianty glory w wersji normalnej (nie advanced) pękają (mi nawet jeden pękł) wersja advanced to zmienia? Bo przypasował mi giant glory advanced legends edition. Ale kto chwali i gdzie bo u nas w ogóle DH to plankton jeżdzi. Nie wliczam gimabazy od schodów i tych co po prostu muszą takie coś mieć i już. Dość napisać, że kilka lat temu Dżajant w ogóle wycofał zdaje się ofertę bo z tego co wiem sprzedawało się raptem kilka sztuk na Polskę. A zagranica to inne warunki jazdy. Budżet bez limitu a boimy się, że rama je%$nie... Kup na miejscu jakiegoś Treka czy innego Speca i z ich super gwarancją oraz podejściem do klienta na pewno będzie ok. Albo kup coś tańszego x 2 to będziesz miał dawcę na przeszczepy jak coś. Edytowane 23 Marca przez Tyfon79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca 20 godzin temu, R4vd napisał: @Rumcajs.ten nowy jest paskudny czy stary? A obydwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4vd Napisano 23 Marca Autor Udostępnij Napisano 23 Marca Ludzie mówili że nowy ma ładną geometrię i ładne kolory. Dlatego pytam czy moze rama pęknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Ja tam się na DH nie znam, ale jak czasem widuje takie urywki zawodów DH w internecie, to myślę że w takich warunkach każda rama może pęknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Marca Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 1 godzinę temu, R4vd napisał: Ludzie mówili że nowy ma ładną geometrię i ładne kolory. Tobie ma się podobać, nie ludziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4vd Napisano 23 Marca Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 12 godzin temu, Tyfon79 napisał: Ale kto chwali i gdzie bo u nas w ogóle DH to plankton jeżdzi. Nie wliczam gimabazy od schodów i tych co po prostu muszą takie coś mieć i już. Dość napisać, że kilka lat temu Dżajant w ogóle wycofał zdaje się ofertę bo z tego co wiem sprzedawało się raptem kilka sztuk na Polskę. A zagranica to inne warunki jazdy. Budżet bez limitu a boimy się, że rama je%$nie... Kup na miejscu jakiegoś Treka czy innego Speca i z ich super gwarancją oraz podejściem do klienta na pewno będzie ok. Albo kup coś tańszego x 2 to będziesz miał dawcę na przeszczepy jak coś. A Santa Cruz V10 ma dobre podejście do klienta? Mają dożywotnią gwarancję, ludzie piszą, że ich cena to minus ale tsk wsm to i tak bez limitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Marca Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca Santa jest znana z bardzo dobrego podejścia do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca 10 godzin temu, R4vd napisał: A Santa Cruz V10 ma dobre podejście do klienta? W dniu 22.03.2024 o 14:16, Rumcajs. napisał: To, co przemawia za santą to ich gwarancja, dożywotnia gwarancja na łóżyska, program crash replacement, nawet jak rozwalisz rower z własnej winy to masz prawo do zakupu nowej ramy za 1/3 ceny. ^Czytałeś co pisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4vd Napisano 24 Marca Autor Udostępnij Napisano 24 Marca Dobra, dziękuję. Chyba po prostu pójdę w Sante. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4vd Napisano 30 Marca Autor Udostępnij Napisano 30 Marca W dniu 24.03.2024 o 08:41, Rumcajs. napisał: ^Czytałeś co pisałem? Santa ma program crash replacement przez jakiś okres czasu czy do konca życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca @R4vdZ tego co wiem to dożywotnio, ale żeby być pewnym na 100% zapytaj jakiegoś dealera, np Goride. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4vd Napisano 31 Marca Autor Udostępnij Napisano 31 Marca Dobra dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi