kapec1991 Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca Hej, ja też stoję przed wyborem nowego roweru. Rozpatruję w sumie 2 modele - 1. Merida Reacto 8000 - https://rowerybielan...green-2024.html 2. Giant Propel Advanced pro 0 - https://rowerybielan...arbon-2024.html Jeśli chodzi o Meridę, to cena jeszcze do urwania, jeśli chodzi o Gianta to już ostateczna. Problemem jest tu tak naprawdę mój wzrost - 193 cm - i dostępność rowerów w tym rozmiarze. Chyba że macie coś innego godnego polecenia tak powiedzmy do 22k (koniecznie faktura zakupu więc raczej nowy). Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca Cytat Problemem jest tu tak naprawdę mój wzrost - 193 cm - i dostępność rowerów w tym rozmiarze. No już bez jaj Cytat Chyba że macie coś innego godnego polecenia tak powiedzmy do 22k (koniecznie faktura zakupu więc raczej nowy). Ale co my ci mamy polecać? Masz swój budżet, masz swoje wymagania (których my nie znamy) i po doborze modeli zakładam, że wiesz czego chcesz Jedyne na co mogę zwrócić uwagę - na świecie jest masa ciekawego sprzętu więc mając sensowny budżet może warto poszukać czegoś ciekawszego niż takie rowerowe volkswageny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapec1991 Napisano 21 Marca Autor Udostępnij Napisano 21 Marca No właśnie może macie do polecenia coś innego niż te Volkswageny w podobnym budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca Jeśli ma to być coś typu reacto/propela to zacząłbym od bianchi oltre/Aria, wilier cento 10/filante, cinelli pressure, rose xlite, ridley noah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 21 Marca Udostępnij Napisano 21 Marca Może jeszcze ten: https://www.radon-bikes.de/roadbike-gravel/carbon/vaillant/vaillant-80/ Ale on z DE to faktura VAT raczej nie wchodzi w grę. Chociaż cena taka, że faktura nie potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raleigh Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Jak ktoś się zdecyduje kupić tego Radona to proszę o kontakt! Chciałbym zobaczyć na żywo ten sprzęt. Rozważam zakup, ale bardziej na przyszły rok. Stawiam kawę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietrash Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Możesz też zobaczyć ofertę Canyon. Też mają ciekawy sprzęt w dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca W tym budżecie canyon i radon... No nie wiem czy można mieć bardziej nudny i bezjajeczny rower to są marki znane z ekonomii, ani to fajne ani ładne. Tak wiem, o gustach sie nie dyskutuje ale serio ci producenci chyba nigdy nie cieszyli się uznaniem ze względu na estetykę. za 5 tysięcy euro można kupić coś co ucieszy oko i jest tam jakąś myśl techniczna z odrobiną polotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raleigh Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca (edytowane) Nowy Vaillant prezentuje się nieźle. Canyony też są niczego sobie, może poza Grailem. Słusznie jednak zauważyłeś, że o gustach się nie dyskutuje, a estetyka jest pojęciem różnie rozumianym i subiektywnym. To, o czym rzeczywiście możemy podyskutować, to czy inni producenci oferują podobny stosunek jakości/osprzętu do ceny. Edytowane 23 Marca przez raleigh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia W dniu 23.03.2024 o 16:55, przemeg napisał: W tym budżecie canyon i radon... No nie wiem czy można mieć bardziej nudny i bezjajeczny rower to są marki znane z ekonomii, ani to fajne ani ładne. Tak wiem, o gustach sie nie dyskutuje ale serio ci producenci chyba nigdy nie cieszyli się uznaniem ze względu na estetykę. za 5 tysięcy euro można kupić coś co ucieszy oko i jest tam jakąś myśl techniczna z odrobiną polotu. Weź sie obudź: gdzie Canyon, a gdzie takie firmy jak Radon czy Rose. Na Canyonie jeżdzi kilka grup w WorldTourze, o Rose (taki niemecki Romet) można ewentualnie usłyszeć w wyścigu o puchar sołtysa i to też rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia I co z tego, że rowery canyona są w wt? Płacą to są. To czyni je mniej nudnymi? A może czołówka peletonu jedzie na canyonach a inni na "gorszych" rowerach kilka kilometrów z tyłu? ag2r na van ryselach to pewnie grupetto na każdym etapie Cytat o Rose (taki niemecki Romet) można ewentualnie usłyszeć w wyścigu o puchar sołtysa i to też rzadko. O daci w motorsporcie też jakoś nie słychać a po drogach jeżdżą, i to nie na lawecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia Canyon płaci / daje sprzęt to jeździ. A dla mnie jest nijaki De gustibus. Tu przykład Aeoroda, na którym M VdP wygrał ostatnie Roubaix. Jak dla mnie - nuuuuuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Kwietnia Udostępnij Napisano 17 Kwietnia Najgorzej wyglądający rower dla mistrza świata od co najmniej 10 lat, nawet merida ładniejszy zrobiła choć pewnie grafikę projektowała ta sama osoba co suszarki do kibla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi