Losew Napisano 20 Marca 2024 Napisano 20 Marca 2024 Hej! Mam trenażer tacx neo 2T w którym zamontowałem bębenek pod kasetę sram xdr oraz kasetę 12 rzędową. Przy obciążeniu trenażer wydaje dziwne dźwięki. Przerzutki regulowałem na stojaku i nie byto takich dzięków. Miał ktoś podobne objawy? Może powinienem zastosować jakąś podkładkę? Wcześniej na 11 rzędowej kasecie Shimano wszystko byto dobrze. video: Cytuj
Krypto.Szosowiec Napisano 21 Marca 2024 Napisano 21 Marca 2024 Tak się tylko upewnie: Cały napęd, łącznie z manetkami jest 12s? Czy po prostu wsadziłeś kasetę 12s do napędu 11s i oczekujesz że zadziała? Cytuj
Losew Napisano 21 Marca 2024 Autor Napisano 21 Marca 2024 Tak, wszystko jest pod 12s. Zastanawiam się czy np łańcuch nie jest za krótki- wyliczyłem go z pewnego poradnika: długość łańcucha na dużych kasetach plus dwa ogniwa Cytuj
Krypto.Szosowiec Napisano 21 Marca 2024 Napisano 21 Marca 2024 A kasete na rowerze i trenażerze masz identyczną? Mam na myśli zakres. Cytuj
Losew Napisano 22 Marca 2024 Autor Napisano 22 Marca 2024 Wymieniłem cały napęd z Shimano 11s na sram 12s. Wszystko jest nowe tak naprawdę. Nie robiłem jeszcze jazdy próbnej więc możliwe że coś źle założyłem/wyregulowałem. Cytuj
Losew Napisano 22 Marca 2024 Autor Napisano 22 Marca 2024 Na razie mam jedną kasetę na rower i trenażer Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi