raas Napisano 20 Marca Udostępnij Napisano 20 Marca Cześć Mam pytanie odnośnie poprawności ustawienia linii łańcucha w w/w napędzie. Zastanawiam się jak przebiega ona u innych ? Chodzi mi o to na którą zębatkę w kasecie powinien układać się łańcuch gdy z przodu jest na dużej zębatce , a łańcuch jest idealnie prosto? pozdro dla wszystkich :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HSM Napisano 20 Marca Udostępnij Napisano 20 Marca https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/frame-fit-specifications/road/2023-road-frame-fit-specifications-rev-c.pdf na s. 38. jest rysunek, na 40. tabela z wartościami. Linia łańcucha w AXS ma 45 mm. w odmianie wide (korba z osią dłuższą o 5 mm) 47,5 mm. Linię łańcucha mierzy się standardowo - czyli dla napędów 1x do środka zębatki, dla napędów 2x do środka między blatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raas Napisano 21 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Dzięki HSM , ale teraz ponawiam pytanie: mam ustawiony książkowo suport i CL w moim napędzie to idealnie 45mm. W tym ustawieniu , przy łańcuchu na dużej zębatce z przodu -na której zębatce na kasecie z tyłu układa się wam łańcuch jeżeli jest idealnie prosto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi