raas Napisano 20 Marca 2024 Napisano 20 Marca 2024 Cześć Mam pytanie odnośnie poprawności ustawienia linii łańcucha w w/w napędzie. Zastanawiam się jak przebiega ona u innych ? Chodzi mi o to na którą zębatkę w kasecie powinien układać się łańcuch gdy z przodu jest na dużej zębatce , a łańcuch jest idealnie prosto? pozdro dla wszystkich :) Cytuj
HSM Napisano 20 Marca 2024 Napisano 20 Marca 2024 https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/frame-fit-specifications/road/2023-road-frame-fit-specifications-rev-c.pdf na s. 38. jest rysunek, na 40. tabela z wartościami. Linia łańcucha w AXS ma 45 mm. w odmianie wide (korba z osią dłuższą o 5 mm) 47,5 mm. Linię łańcucha mierzy się standardowo - czyli dla napędów 1x do środka zębatki, dla napędów 2x do środka między blatami. Cytuj
raas Napisano 21 Kwietnia 2024 Autor Napisano 21 Kwietnia 2024 Dzięki HSM , ale teraz ponawiam pytanie: mam ustawiony książkowo suport i CL w moim napędzie to idealnie 45mm. W tym ustawieniu , przy łańcuchu na dużej zębatce z przodu -na której zębatce na kasecie z tyłu układa się wam łańcuch jeżeli jest idealnie prosto ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi