mati12358 Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca Witam. Pół roku temu kupiłem korbę 30/46 bo męczyła mnie jazda na korbie claris 50/34. Nie mogę wrócić już do ogłoszenia na olx a zapomniałem czy ona była 10x czy 11x. Chcę wymienić napęd na 11 rzędowy i nie wiem czy łańcuch wejdzie na tą korbę. Napisałem na olx do sprzedawcy który ma identyczna korbę i mówi że 90% części 10 rzędowych jest kompatybilne z 11 i na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca To nie ma znaczenia, łańcuchy 10 i 11 mają taką samą szerokość wewnętrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati12358 Napisano 17 Marca Autor Udostępnij Napisano 17 Marca Serio? Podasz link do jakiegoś artykułu kogoś kto to sprawdził? Z tego co mi wiadomo to shimano nie zaleca ale nie zaleca też stosować tej korby w napędzie 8 urzędowej a działało haha. Czyli jak będę kupował łańcuch to lepiej kupić lepszy 10 rzędowy niż 11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca Cytat Czyli jak będę kupował łańcuch to lepiej kupić lepszy 10 rzędowy niż 11? Szerokość wewnętrzna jest taka sama ale zewnętrzna inna. Cytat Serio? Podasz link do jakiegoś artykułu kogoś kto to sprawdził? Jak ci trzeba potwierdzenia to strona shimano i lecisz po manualach. Cytat Z tego co mi wiadomo to shimano nie zaleca ale nie zaleca też stosować tej korby w napędzie 8 urzędowej a działało haha. Bo różnica to tylko grubość zębów, w tę stronę zadziałało a w odwrotną (zakładając, że korba nie jest zużyta) prawdopodobnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati12358 Napisano 17 Marca Autor Udostępnij Napisano 17 Marca Ok. To zamawiam części do napędu 2x11. Orientujesz się może też czy przerzutka od 105 zadziała z tą korba? Czy muszę kupować grx? Oraz czy grx rx400 2x10 będzie pasować czy dopłacać do rx810 I czy klamkomanetki 105 5800 zadziałają z grx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi