chudzinki Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca Wymagania: średnica 27.2 mm skok idealny 120 mm, możliwy 100-120 mm działanie od 45 kg zewnętrzne prowadzenie linki Istnieje coś takiego...? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca Nie rozumiem jaki problem z 45kg, bo swój mogę wcisnąć jedną ręką. Nie mam przeglądu modeli z zewnętrzną linką, ale ogólnie są takie ze szczelnym cardridge’m i takie, co mają zaworek do pompki i można je nabić wedle uważania. Gorzej z tym skokiem 120 i średnicą 27.2, bo to raczej gravelowy kaliber i skoki są krótkie. Sam szukam taniego 27.2 o podobnym skoku ale wewnętrznego i przy długości 35-38 cm skoki są 65-80mm. Jak chcesz, by dobrzy ludzie pomogli, to podaj jeszcze max cenę i max całkowitą długość. Ta spełni wszystkie wymagania jak zmieści się w ramie i budżecie. https://www.centrumrowerowe.pl/sztyca-regulowana-kind-shock-lev-pd14224/?v_Id=144866 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 17 Marca Autor Udostępnij Napisano 17 Marca (edytowane) Też nie zdawałem sobie sprawy, że może być problem z wagą, ale jak zacząłem szukać to zauważyłem, że przy niektórych sztycach podawana jest minimalna waga 50 kg... Posadziłem córkę na moim rowerze i faktycznie - jej ciężar nie opuści sztycy... Ręką to ja też opuszczam 🙂. Mam rozumieć, że w takiej konstrukcji jak ta KS nie będzie problemu? Długość nie ma znaczenia, a cena (żeby nie utrudniać na razie) też nie ma 😉. Edytowane 17 Marca przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca Moja córka ma KS (nie identyczną, ale z zaworkiem) i oczywiście można regulować ciśnienie, ale robiliśmy to, by wpłynąć na szybkość podnoszenia. I rzeczywiście może być tak, że jeszcze jest za twardo by lekka osoba wcisnęła, z za miękko, by niezawodnie wstawać. Nie wiem tego, córka jest cięższa niż 50. Ale na pewno jest pewien zakres regulacji i to daje sporą szansę. Dodna, że od jazdy w bardzo trudnych warunkach, raz się przycięła i wymagała serwisu - ale przynajmniej to możliwe, bo(nasza) jest rozbieralna. W tym modelu fajne jest, że linka mocowana jest nisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 19 Marca Autor Udostępnij Napisano 19 Marca Trafiłem na taką stronkę https://rascalrides.com/pnw-pine-review/ i jest odnośnik do sklepu producenta https://www.jensonusa.com/PNW-Pine-Solo-Dropper-Post-Black-309mm-170mm-Travel-Internal-No-Lever?section=sfreview , ale tam nie ma słowa o wadze użytkownika. Myślicie, że w artykule jest opisana inna sztyca czy może ten producent robi tak czułe modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca Ale słabo sprzedaje w Europie. To nie wygląda na specjalny dropper dla dzieci, tylko dropper, który lekko chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 19 Marca Autor Udostępnij Napisano 19 Marca @Wojcio, Twoja podpowiedź z Lev pokrywa się z odpowiedzią od KS: tylko teraz musiałbym namierzyć w okolicy kogoś kto ma ten model i sprawdzić jak bardzo obniżenie ciśnienia wpływa na wysuwanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Marca Autor Udostępnij Napisano 22 Marca Wysłałem zapytanie do KS, ale w międzyczasie zapytam tutaj, bo może ktoś się orientuje: https://kssuspension.com/compare/?c=MTkzfDE5MQ%3D%3D One się różnią tylko prowadzeniem linki czy czymś jeszcze...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Marca Autor Udostępnij Napisano 22 Marca Bardzo szybko odpisują. Różnica jest tylko w prowadzeniu linki. Może się komuś przyda 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Marca Autor Udostępnij Napisano 27 Marca (edytowane) https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/kind-shock-lev-teleskopowa-sztyca-siodełka-z-linką-wewnętrzną-si/138247131/p Jak myślicie - sprzedają z manetką czy bez...? Niby w odpowiedzi jest tam napisane, że z "pilotem". Próbowałem to potwierdzić dwoma możliwymi sposobami, ale bezskutecznie... Edytowane 27 Marca przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Marca Udostępnij Napisano 27 Marca W dniu 17.03.2024 o 15:42, Wojcio napisał: Nie rozumiem jaki problem z 45kg, bo swój mogę wcisnąć jedną ręką. Nie mam przeglądu modeli z zewnętrzną linką, ale ogólnie są takie ze szczelnym cardridge’m i takie, co mają zaworek do pompki i można je nabić wedle uważania. Gorzej z tym skokiem 120 i średnicą 27.2, bo to raczej gravelowy kaliber i skoki są krótkie. Sam szukam taniego 27.2 o podobnym skoku ale wewnętrznego i przy długości 35-38 cm skoki są 65-80mm. Jak chcesz, by dobrzy ludzie pomogli, to podaj jeszcze max cenę i max całkowitą długość. Ta spełni wszystkie wymagania jak zmieści się w ramie i budżecie. https://www.centrumrowerowe.pl/sztyca-regulowana-kind-shock-lev-pd14224/?v_Id=144866 Raczej nie jest to nabicie wg uznania. Dla oneup v2 zakres ciśnienia to 250-300psi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 2 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Gdzieś, nie mogę znaleźć gdzie, na stronie któregoś producenta widziałem adnotację, że nie można używać z szybkozamykaczem. To prawda? Jeżeli tak to dlaczego nie można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia W dniu 27.03.2024 o 14:00, chudzinki napisał: Jak myślicie - sprzedają z manetką czy bez...? Gdyby ktoś był zainteresowany to sprzedają bez, ale mimo wszystko napisałem do nich dlaczego tak jest skoro w komentarzu jest inaczej 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 16 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Kwietnia Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia Pilot odleciał na pierwszej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi