Jestemjonson Napisano 16 Marca 2024 Napisano 16 Marca 2024 Cześć, Poszukuję roweru typu Cross - mężczyzna, 178 cm, 88kg, jazda 80% miasto (ulica, ścieżki rowerowe, chodniki w tym dziurawe), 20% utwardzone drogi leśne Zależy mi na komfortowej pozycji bez nadmiernego pochylenia Aktualnie zastanawiam się nad: -Trek Dual Sport 2 Gen 5 2023 (3,3k na promce) -Trek Dual Sport 3 Gen 5 2024 (4,3k na promce) -Giant Roam 1 2022/2023 (4k) -Felt Verza Speed 20 (3,2k na promce) Z wymienionych wyżej mierzyłem Treka DS2 i pozycja idealna dla mnie. Czy warto dołożyć do DS3 2024 ? Jak się mają pozostałe dwa ? Ewentualnie może inne propozycje w tym klimacie ? Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Cytuj
Sk27 Napisano 16 Marca 2024 Napisano 16 Marca 2024 Cześć Wybór głównie zależy od tego czy chcesz mieć amortyzator w rowerze. Jeśli tak to warto wybrać Gianta ze względu na amortyzator powietrzny. Z tych rowerów ze sztywnym widelcem raczej wybrałbym bym Felta, ponieważ jest tańszy, a do miasta będzie w zupełności wystarczający. Pozycja na Trek Dual Sport 3 Gen 5 2024 jest nieco bardziej wyprostowana niż w pozostałych wymienionych rowerach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi