hulk14 Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca (edytowane) Bo to jest dobra kierownica do szybkiej jazdy, na długich dystansach, z długimi prostymi. W miejskiej dżungli lepsza jest jednak prosta kierownica. Jak nie jeździsz przez większość trasy do pracy 30km/h +, to zysku z aerodynamiki nie będzie specjalnie. Merida speeder to nie dziadkowóz. Dodatkowo: w bezpiecznych miejscach zostawiasz rower? Edytowane 15 Marca przez hulk14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Devasto Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Generalnie nie zostawiam roweru samego, a na noc siedzi ze mną w mieszkaniu. Chyba nigdy się nie zdecyduję na rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca @hulk14 masz rację ale rower to zabawka i nie trzeba do wszystkiego podchodzić w kategoriach rozsądku. A co aerodynamiki to trzeba koniecznie pamiętać o stroju bo kiedy jest nieodpowiedni to tego zysku nie będzie wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca (edytowane) Wiem, dlatego napisałem, że jak ma wolną gotówkę i bardzo chce, to niech kupuje (ą). Ale chyba najlepiej będzie jak najpierw wynajmie sobie gravela przynajmniej na jeden dzień jazdy i zrobi chociaż 50 km po mieście i lesie. Edytowane 15 Marca przez hulk14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca 20 godzin temu, Pampeluna napisał: Jest jeszcze taki, tylko nie wiem czy jest sens dopłacać 2tyś Tego nie wiem, ale na pewno hamulce i napęd stoją na wyższym poziomie niż poprzednicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newjunior Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca Rok temu na wiosnę nabyłem używana Merida silex 200 z korba Sora 50x34. Rower kosztował mnie wtedy 4 tys zł, teraz już można mieć nowego silexa za troszkę ponad to co zapłaciłem. Jeszcze kupiłem koła składane z części dt Swiss. Zrobiłem trase bikepacking około 800 km. Na hamulce promax nie narzekam. Jednak korba Sora stopniowanie 50x34 długość ramion 175mm byla dla mnie zbyt ciężka i tym sposobem nabyłem i sam zamontowałem korbę grx 46x30 wybrałem ramiona 170mm. Koszt około 500 zł w serwisie na pewno byłoby jeszcze z 100 zł za usługę. Zmierzam do tego że lepiej czasem od razu dołożyć do lepszego osprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi