TheJW Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Cześć. Czy poza ilością blatów i co za tym idzie - inną linią łańcucha, między najnowszymi jedno- i dwurzędowymi korbami Shimano są jakieś różnice? Zastanawiam się, czy kupując po okazyjnej cenie korbę M9100-2, M8100-2 lub Mx120 będę mógł ją spokojnie przerobić na 1x poprzez wymianę blatu. Z tego co widzę, pająk z blatami w przypadku 2x jest mocowany bezpośrednio jak zębatki w 1x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Też się kiedyś nad tym zastanawiałem i oczywistego potwierdzenia nie znalazłem... rysunek sugeruje że tak.. https://si.shimano.com/en/ev/FC-M8100-4508 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 14 Marca Autor Udostępnij Napisano 14 Marca O, o sprawdzeniu EV nie pomyślałem. Dzięki! Przeszperam jeszcze resztę dokumentów Shimano, ale gdyby ktoś w międzyczasie mógł w 100% potwierdzić lub zaprzeczyć, to śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Opis "FC-M9120-B2 ma linię łańcucha 51,8 mm i można zmieniać jego konfigurację w zakresie od 1x do 2x przy użyciu dostępnych tarcz mechanizmu korbowego 38-28T." Nie widze problemu A swoją droga jakie lekkie zębatki 34 DM polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 15 Marca Autor Udostępnij Napisano 15 Marca Godzinę temu, marcin_ostrów napisał: A swoją droga jakie lekkie zębatki 34 DM Banless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Godzinę temu, marcin_ostrów napisał: A swoją droga jakie lekkie zębatki 34 DM polecacie ? Aliexpress. Po taniości Goldix https://pl.aliexpress.com/item/1005004731286743.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.66.ba681c24jiIT7b&gatewayAdapt=glo2pol Lub trochę bardziej premium: https://pl.aliexpress.com/item/1005005147096672.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.91.ba681c24jiIT7b&gatewayAdapt=glo2pol Passquesty występują w różnych offsetach (0, 3 i 6mm) co pozwala nam sobie skorygowac linię łańcucha wedle uznania. Goldixa 34T mam na sprzedaż jak coś za 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca X120 maja jezzcze 3mm na samej korbie względem X100. Zauważ że blaty między x120 i x100 są te same a linia łańcucha się zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi