JuliaP Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Cześć, Szukam dla siebie roweru do jazdy po traktach leśnych/utwardzonych drogach, na długie dystanse. Zależy mi, aby rower posiadał min. 2 kasety z przodu i był komfortowy w prowadzeniu. Mój wzrost: 164 cm, waga: 63 kg. Zastanawiam się nad takimi modelami jak: Trek Marlin 5 Gen 2, Scott Aspect 940 Orange, Scott Sub Cross 30 Lady, Focus Whistler 3.8. Czy ktoś miał do czynienia z którymś z tych rowerów? Jakie są ich wady/zalety w praktyce? Będę również wdzięczna za inne propozycje i wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Ich wady i zalety są takie, że jedne będą dla Ciebie wygodne, a inne nie. Idź do sklepu, przymierz się do różnych typów rowerów ( najlepiej się przejedź) i zastanów się w jak gĺęboki teren chcesz brnąć, bo to zdefiniuje czy potrzebujesz górala, czy crossówkę. A dopiero po tym wróć z wątpliwościami na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca (edytowane) 11 godzin temu, JuliaP napisał: Szukam dla siebie roweru do jazdy po traktach leśnych/utwardzonych drogach, na długie dystanse. Zależy mi, aby rower posiadał min. 2 kasety z przodu i był komfortowy w prowadzeniu. W sumie Maciek dobrze Ci napisał. Żeby ktoś Ci cokolwiek podpowiedział to musiałabyś chociaż napisać czym jeździsz teraz i co Ci w nim przeszkadza. Kaseta jest z tyłu i zawsze jest jedna. Z przodu są zębatki i też ich ilość zależy od preferencji. Edytowane 15 Marca przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi