TurboRower_18 Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Witam Zastanawiam się nad zakupem Kross Esker 7.0 (tego karbonowego). Mam 180cm i nogę 88cm. Więc raczej rozmiar L? Jeździłem na Kross esker 6.0. Czy 7.0 ma taką samą geometrię ja 6.0? TO jest rower raczej sportowy czy neutralny? Pytam bo już go chciałem kupić przez Internet ale w tabeli wymiarów widzę że ma jednak inne wymiary od 6.0. Szczególnie dziwi mnie bardzo niska wartość stack (568mm) Warto jeszcze interesować się tym rowerem? (cena okolice 7200zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Przy tych wymiarach szukałbym raczej innego modelu a jeśli musi być esker to xl Na L byłoby baaaardzo agresywnie Edytowane 13 Marca przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboRower_18 Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca ok, dzięki. Dziwnie to wygląda Bo od eskera 6.0 pasował mi rozmiar L, a ponoć 7.0 jest taki sam tylko w Karbonie a nie Alu (tak pisze w internatach i sprzedawca mówił w sklepie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Ale tu nie ma miejsca na "ponoć", to są twarde dane i to powszechnie dostępne na stronie producenta. 7.0 to inny rower niż 6.0 i to niezależnie od rocznika, tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca (edytowane) Różnica między Eskerem 6 a 7 jest, nie jest natomiast duża. Duża jest między 7.0 a 6.0 2024. Ja przy wzroście 183 i nodze 87 mam krossowe XL i 7.0 z mostkiem 90mm jest dla mnie idealny, przy czym jestem stary i się nie wyginam. L był dla mnie niewygodny. Pierwszy jest 6.0 drugi 7.0 Edytowane 14 Marca przez ernorator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Wzrost 180,5cm, noga 86,5 cm - mam rozmiar L modelu 8.0, który ma chyba taką samą geometrię co 7.0. Wcześniej miałem Eskera 2.0 L, który ma taką samą geometrię jak 6.0 i tam też było spoko. Nie wiem jak 7.0, ale 8.0 ma kierownicę giętą do przodu, przez co rower jest dłuższy o ten 1 centymetr. Przy Twoim przekroku, to będzie zdecydowanie sportowa geometria, ale bez tragedii, bo jest tam trochę podkładek. Jeśli masz długie ręce, to nie powinno Ci to przeszkadzać. Co do ceny, to obecnie ciężko znaleźć coś bardziej opłacalnego. A co do Eskera 6.0, o którym piszesz, to tylko na nim raz jeździłeś, czy go miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rower55 Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Lepiej jest chyba kupić dobry rower aluminiowy niż tani karbonowy. Ale ten Kross nie jest zły bo rama jest jakaś standardowa i wiele innych marek korzysta dokładnie z tych samych ram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi