marekdam1 Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Cześć! 2 tygodnie temu kupiłem Trenia X-Caliber 8 i jeździ się kozacko, ale niestety ze względu na liczne cywilne zastosowania potrzebuję dać nadgarstkom odpocząć, bo pojawia się niebagatelny ból. Kupiłem sobie więc najprostsze rogi z Kellysa, 10cm stali, nasadowe na krańce kiery. Problem w tym, że nigdzie nie pisze nic o wymiarach obejmy montażowej, więc wydawało mi się, że jest jakiś standard. Obciąłem jakieś 5mm stockowego gripa i zdziwko. Nie mogę tego nałożyć, a objemka się nie rozwiera. I tu pytanie, czy jakimś cudem mam za grubą kierownicę, czy jest jakaś metoda rozwarcia tego? Kompletnie zgłupiałem i co prawda ani rogi ani gripy drogie nie są, po prostu zagwozdka, którą chciałbym rozwiązać dla własnej wygody. Z góry dzięki za pomoc jak zawsze! EDYCJA, gdyby ktoś szukał podobnego rozwiązania: okazało się, że na końcówce grip ma pod gumą jeszcze plastik, który zwiększa obwód. Wystarczyło go obciąć brzeszczocikiem i rogi siedzą. Edytowane 13 Marca przez marekdam1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Miałem pisać Musi pasować 😏 Szkoda było niszczyć orginalne gripy 🙁🙁🙁 kupić coś w stylu ergonow 40 zł Wygodnie Ja u siebie takie założyłem w sumie też w xcalibrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Też się zdziwiłem jak czytałem o cięciu oryginalnych gripów 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca ciekawe rozwiazanie, bo mozna przesunąć😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca Może głupie pytanie, ale czy wyjąłeś plastikowe zaślepki z kierownicy przed próbą wsunięcia rogów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi