Kerusi Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Witam, Moja stara przerzutka już się nieco zużyła i nadszedł czas na wymianę. No i nadszedł dylemat czy lepszym wyborem było by zakup używanej przerzutki Deore LX/XT na przykład: 1) Przerzutka tylna Shimano Deore LX RD-M571 Gdańsk Przymorze Małe • OLX.pl 2) Przerzutka tylna Shimano Deore XT RD-M750 SGS 9 rz. Warszawa Targówek • OLX.pl (+nowe kółeczka do niej) 3) Przerzutka tylna Shimano Deore XT RD-M750 Myszków • OLX.pl 4) SHIMANO DEORE przerzutka tylna RD-M592-SGS 9 rz Poznań Grunwald • OLX.pl Czy lepszym wyborem byłby zakup nowej sztuki, natomiast ALIVIO, na przykład: 1) Przerzutka tylna SHIMANO Alivio RD-T4000 - CentrumRowerowe.pl 2) Przerzutka tylna SHIMANO Alivio RD-M3100 - CentrumRowerowe.pl PS. Moja obecna kaseta jest 7-rzędowa, natomiast w niedalekiej przyszłości zamierzam zmienić na 9-rzędową, więc stąd szukam przerzutki 9-rzędowej. Wiem również, że przerzutki 9s są kompatybilne z kasetami 7s. Z góry dziękuje za propozycje i sugestie. Zapraszam do dyskusji ^^ Edytowane 13 Marca przez Kerusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Nie kupuj trupów. Zwłaszcza 20 letnich. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerusi Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca @uzurpator Czyli sugerujesz, że lepszym wyborem byłoby zakup nowej przerzutki nawet jeśli była by ona z serii "ALIVIO"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Przecież ta druga i trzecia używana, to takie zgniłki że nie wiem nad czym się zastanawiasz. Nie wiem skąd też obawa, że nowe Alivio będzie gorsze niż takie antyki. Chyba tylko z opowieści że "kiedyś to było". Swoją drogą, to przecież pod 9s były dużo nowsze przerzutki Deore/ SLX/ XT. To co podałeś, to naprawdę antyki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerusi Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca No właśnie nic ciekawego z "nowszych" na olx nie mogłem znaleźć, a bardzo zależy mi na zmianie, ponieważ są już problemy z "wrzuceniem" biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Tak. Jeżeli nie masz parcia na retro, oraz nie trafisz na jakiś leżak magazynowy, to nowe jest lepsze od trupów. Poza tym - kable i pancerze zmienione? Zwykle taniej wychodzi niż nowa przerzutka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerusi Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca tak, tak zmienione. Na początku również były podejrzenia, że może to być linka, ale po zmianie nadal ten sam problem. Ta przerzutka ma przejechane jakieś ~10 tys km, więc ma prawo już się zużyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 10 tyś to nie jest jakaś porażająca wartość. Chyba, że to 10tyś klepania DH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 10tys to nie za wiele na przerzutkę. mój sram rival ma już z 20 najechane i jest git. Jeśli chcesz mieć dobrą przerzutkę to polecam coś takiego. Kupowałem już parę rzeczy od tego gościa i zawsze było git. A jest nowa. A jeśli chcesz ze sklepu to alvio będzie dobrym wyborem. https://www.olx.pl/d/oferta/przerzutka-tylna-shimano-deore-rd-m592-9s-sgs-nowa-026-001-CID767-IDVqQDK.html?reason=extended_search_extended_category Na tej deorce jeździłem z 5lat dopóki przez zaniedbanie nie zmieliłem jej w napędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 1 godzinę temu, Krypto.Szosowiec napisał: Przecież ta druga i trzecia używana, to takie zgniłki że nie wiem nad czym się zastanawiasz. Nie wiem skąd też obawa, że nowe Alivio będzie gorsze niż takie antyki. Chyba tylko z opowieści że "kiedyś to było". Swoją drogą, to przecież pod 9s były dużo nowsze przerzutki Deore/ SLX/ XT. To co podałeś, to naprawdę antyki. Realnie są paskudne. Fabryczne duże luzy i dużo plastiku. Jedne działają ok, inne działają jakoś a niektóre wcale. Co dostaniesz w pakiecie - trudno powiedzieć. Tandetne są wszystkie nowe shadow'y z grup altus/acera/alivio, najgorszą alivio rd-m 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca A mimo to, jest to wciąż pewniejszy zakup, niż przerzutki która wygląda jak ciągnięta za samochodem. O śrubie trzymającej kółko przerzutki już nawet nie wspominam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca (edytowane) Chyba najtańszy i najlepszy wybór na OLX/Allegro. Nowa m592 za 125zł https://www.olx.pl/d/oferta/przerzutka-tylnia-shimano-deore-CID767-IDXTayP.html Tutaj za 149zł z przesyłką OLX, ale Deore M592 jest najlepszą przerzutką 9sp, którą można jeszcze znaleźć nową po OLX/allegro https://www.olx.pl/d/oferta/przerzutka-tylna-shimano-deore-rd-m592-9s-sgs-nowa-026-001-CID767-IDVqQDK.html Edytowane 14 Marca przez Chleje24na7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi