acid1234 Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Witajcie Mam już koła w systemie bezdętkowym od 2 roku i nie mam z nimi absolutnie żadnych problemów. Planuję zmienić opony i "zamleczyć" ponownie. Jako, że nigdzie nie znalazłem odpowiedzi to pytam. 1. Czy przy zmianie opon w systemie bezdętkowym po 2 roku muszę zmieniać taśmę i wentyle? 2. Czy przechodząc na dętkę musze zmienić taśmę na opaskę w obręczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 1. Nie - jeśli są szczelne. 2. Nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca Dziękuję Ahaja za konkretną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 1. Nie jeśli są szczelne a jednocześnie nie są zaklejone mlekiem. Jak zaklejone to można czyścić, albo zmienić same wkłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 14 Marca Autor Udostępnij Napisano 14 Marca Wojcio, Ahaja Taśmy wyglądają ok. Zaworki wykręcone. Opony założone. Jedną już na sucho napompowałem i trzyma ciśnienie od wczoraj. Została jeszcze tylna coś nie mogę dać rady na sucho pompką przy wykręconym zaworku. Nie chcą boki opony dolegać - zdejmę i założę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Weźmiesz Pan nieco Ludwika cytrynowego na pędzelek czy inne coś i przesmarujesz Pan cały rant opony i obręcz - powinna wskoczyć, bo będzie jej łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acid1234 Napisano 16 Marca Autor Udostępnij Napisano 16 Marca AHAJA Męczyłem się cały wieczór z tą tylną i poległem. Stosowałam Ludwika i już nie miałem siły pompować... 🙈. Znalazłem dwa rozwiązania: 1. Wciągnięcie łyżką od wentyla po jednej stronie opony na rant i z drugiej strony w odwrotnym kierunku. Film na YouTube... Oczywiście do pewnego momentu później opór jest za duży. I bardzo to pomaga przy pompowaniu. 2. Kupiłem booster schwalbe - bo miałem już dość😵💫😁. Właśnie osądziłem obie opony i trzymają jak na razie ... Pytanie o zaworek presta jak mocno go wkręcić od poczucia oporu. Kluczem plastikowym 1 obrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca Tak, to też metoda z tym wrzucaniem na obręcz przy wentylu. Wkręcasz do oporu z wyczuciem. Jak za słabo wkręcisz to może wylatywać powietrze, ale to zauważysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi