martingg Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Cześć, planuje kupić dla drugiej połówki bo kolor i marka https://rowerszosowy.pl/pl/p/-Bianchi-Magma-9.2-...-Shimano-Alivio-2x9-...-ROWER-NOWY-20222023-...-Rozmiar-S-15cali/1870 Tak wiem, średni deal, ale chodzi tylko o ramę, mam już dla niej sid ultimate, magura mt5 i XR1700 SPLINE 25 29" Disc (15x110mm / 12x148mm). Tylko zdaje się iż ta rama jest na jakieś dziwne koło 9x135QR ? Da się tutaj coś poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PJ4cK Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Co jest dziwnego w 9x135? Zwykły samozamykacz pod tarcze. Pod obręczowe są 9x130, tarcze mają +5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca 1 godzinę temu, martingg napisał: Cześć, planuje kupić dla drugiej połówki bo kolor i marka https://rowerszosowy.pl/pl/p/-Bianchi-Magma-9.2-...-Shimano-Alivio-2x9-...-ROWER-NOWY-20222023-...-Rozmiar-S-15cali/1870 Tak wiem, średni deal, ale chodzi tylko o ramę, mam już dla niej sid ultimate, magura mt5 i XR1700 SPLINE 25 29" Disc (15x110mm / 12x148mm). Tylko zdaje się iż ta rama jest na jakieś dziwne koło 9x135QR ? Da się tutaj coś poradzić? Nic dziwnego w tym kole nie ma, kiedyś to był standard. Po prostu do tej ramy nie włożysz kół z piastą boost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca Oki czyli musiałbym sprzedać tylne i gdzieś zamówić nowe koło na tył tam wrzucę normalne 1x12 XT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Moim zdaniem za dużo kombinacji. Chcesz do ramy bez taperowanej główki włożyć Sid Ultimate ( rozumiem że nowy, więc wersji na zwykłą sterówkę nie ma), ponoć są jakieś adaptery. Do zwykłej piasty 9x135 może też są bębenki Microspline, ale musiałbyś poszukać, bo ja nie mam pojęcia. Ja bym szukał ramy z nowoczesnymi standardami pod taki osprzęt, ale twój wybór. Edit: są też chyba jakieś kasety 12s na zwykły bębenek, ale to znowu musiałbyś się zorientować jak to działa. Edytowane 13 Marca przez NerfMe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca Thx to odpuszczam. Poszukam czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Jeszcze spojrzałem teraz na stronę producenta to ten rower ma piastę 9x141 Boost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca właśnie też spojrzałem, "stery 1.1/8" HT" to nie jest taperowana głowka jednak? wysłałem do nich maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Główka na pewno jest nietaperowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi