Kuba82 Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca Witam jako nowy uczestnik forum. Posiadam meride scultura 100 i nadszedł czas na wymianę kasety, i tutaj mam dylemat. Teraz jest kaseta sunrace 8 rzedow, liczba zębów na poszczególnych koronkach to-11,12, 14, 16,18,21, 24,28. Cy można zastosować kasetę o liczbie zębów 11,13, 15, 17,19,21, 24,28? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba82 Napisano 11 Marca Autor Udostępnij Napisano 11 Marca Dzięki 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba82 Napisano 18 Marca Autor Udostępnij Napisano 18 Marca Witam ponownie, wymiana kasety przyniosła połowiczny efekt. Gdy łańcuch znajduje się na dużym blacie z przodu (52 zęby), to na dwóch najmniejszych zębatkach w kasecie czuje na pedałach takie jakby "chrobotanie". Zakupiłem jednak kasetę taka jaka była, czyli 11,12,14,16,18,21,24,28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca To rezultat tego jak na koronkach ukladają się rolki łańcucha. Takie wibracje bywają obecne, powinno się to zminimalizować po pewnym przebiegu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba82 Napisano 19 Marca Autor Udostępnij Napisano 19 Marca Dzięki kolego, naprowadziłeś mnie na trop. Obejrzałem przed chwilą współpracę łańcucha na dwóch małych koronkach już wiem w czym rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Marca Udostępnij Napisano 19 Marca Czyli założyłeś nową kasetę do starego łańcucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba82 Napisano 20 Marca Autor Udostępnij Napisano 20 Marca Nowa kaseta i nowy łańcuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba82 Napisano 24 Marca Autor Udostępnij Napisano 24 Marca Czy ktoś wie, dlaczego łańcuch zostawia takie ślady między najmniekszymi koronkami? Jestem pewien, że ma to związek z występującym "chrobotaniem" na najmniejszych zębatkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi