pchlistosc Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca Cześć wszystkim, Do transportu swoich rowerów używam auta dostawczego Opel Vivaro, czy podzielicie się ze mną informacją jakich stojaków rowerowych najlepiej użyć do tego typu transportu. Chdzi o to żeby rowery (dwie sztuki) jechały w pozycji stojącej przypiete pasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca Zazdroszczę auta - marzy mi się bus. W podobnych widywałem tanie uchwyty na dach przykręcone do położonych na podłodze desek. A jak rower ma koło na szybkozacisk to takie coś. Ale sam nie mam busa, a jak miałem pożyczonego to to rowery po prostu stały oparte o siebie i poprzekładane czymś miękkim. Ale to prowizorka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lassar71 Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca Najprosciej bez dodatkowych urządzeń, samymi pasami. Na każdy rower potrzebujesz dwa pasy. Przednie koło ładujesz do rogu, rower minimalnie po skosie. Zapinasz z dwóch stron na wysokości pedałów, w taki sposób, żeby rower był dociągany do rogu właśnie. Jak nie, to pozostaje użyć jakiegokolwiek stojaka - tu akurat motocyklowy, ale nadaje się każdy do którego koło wejdzie: film poglądowy: wersja stojak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwianarowerze Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września A nie myślałeś kolego o bagażniku na yulną klapę? Wtedy masz wolną przestrzeń wewnątrz auta a 2 rowery transportujesz na zewnątrz. Coś tego typu: https://max-box.pl/bagazniki-rowerowe/319-bagaznik-rowerowy-na-tylne-drzwi-fabbri-bici-ok-2-van-na-2-rowery.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2rs232 Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Możesz też użyć bagażników dachowych i mocować je do podłogi. Coś w tym stylu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września @Sobek82, jak już górnicy wygrzebali temat, to pokaż ekipie jak to się prawilnie w dostawczaku przewozi rowery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września @Sobek82: zdjęcie ze ZŁOtowa dawaj 🤡 @pchlistosc: a może z lokalnego rowerowego ogarnij rozpórki widła/amora i przywierć do dechy na wymiar. To poniżej jest z rowerów Denver, chyba w Jobobike też takie były: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajbna Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Takiego używam w busie. Jest lekki a poza busem służy w garażu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi