martingg Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca wyslalem do tego sklepu maila rano moze jest jakas dostępność czy coś ale zero odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicniewiem94 Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca Z tego co wiem co jakiś czas rzucali nowe rozmiary. Pytanie tylko czy jeszcze coś im zalega na magazynach. Swoją drogą jesteś pewny, że potrzebujesz xl? Nie spotkałem się jeszcze żeby ktokolwiek polecał brać silexa w swoim rozmiarze tylko zawsze rozmiar mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) tak mi pokazuje strona niby ... 192/93 cm wzrostu przekrok jakos 90. Wskaźnik jest idealnie po środku w XL Edytowane 13 Marca przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicniewiem94 Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca Na to co pokazuje strona nawet nie patrz. Popytaj tych którzy mają albo podejdź gdzieś gdzie mają. Mi na 185 jak się dowiadywałem to polecali bardziej M, one mają jakąś dziwną geometrię jeśli chodzi o dopasowywanie rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca No to nie wiem …. Myślałem o takim wygodnym gravelu po prostu, silex ma taką opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca Każdemu "wygodnie" na czym innym, wyprostowana pozycja wcale nie oznacza komfortu. Poza tym, jeżeli weźmiesz silexa XL to będziesz na tym rowerze siedział jak na kiblu, nic nie zyskasz na prędkości względem flasha, ot zmiana kształtu kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicniewiem94 Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca Silex jest uznawany za wygodnego przez to, że ma wysoko kierownicę ale pozycja na nim nie wszystkim też pasuje. L dla Ciebie byłby raczej na pewno idealny, sprawdź czy gdzieś w okolicy nie mają L/xl i podejdź przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Stary silex w xl tobna chlopa co stojac na palcach pilke do kosza pakuje wsadem ten rower mógłby robić za wsparcie dla lokalnego osp. Wiadro pod kierownicę podczepić i jazda. Przy 190 spokojnie ma L będzie ok. Ale tak jak @Mihau_zauważył lepiej na tym usiąść i sie przejechać. No kontrowersyjny jest to projekt. Edytowane 13 Marca przez przemeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 13 Marca Udostępnij Napisano 13 Marca (edytowane) Patrzę pepper jeden pisze że mu się dobrze na xl jeździ przy 190/90 także różnie, inny ze przy 194cm na L jest bardzo dobrze . Ogólnie L jest tylko kremowy? 400. 600ka jest 1300 drożej L czarna i XL „zielony”. Edytowane 13 Marca przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicniewiem94 Napisano 13 Marca Autor Udostępnij Napisano 13 Marca Tak, już od dłuższego czasu tylko jasna 400 została. Najpierw rozchodzą się niebieskie, potem czarne i na koniec jasne zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca lipa, bo ta jasna 400 mi się w ogóle nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca tak z ciekawości sobie popatrzyłem stacks:reachs jak to wypada ... wszystko bardzo podobnie L size Merida 600 - 644mm : 415 = 1,55 58 size Spec Diverge Comp E5 - 634:401 = 1,58 L size Cannondale Topstone 2 GRX 400 - 610:394 = 1,55 L Size Bianchi Arcadex GRX - 609:384 = 1,58 57,5 Size Pinarello Granger X3 Disc 607:394,5 = 1,54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca No policzyłeś tylko co z tego? Nie możesz w ten sposób porównywać rowerów o zupełnie różnych podejściach do geometrii. Wartość reach wynika z fizycznych gabarytów ramy a te się znacznie różnią mimo, że są przeznaczone na podobny wzrost Tobie wyszło "wszystko bardzo podobnie" tymczasem kierownicę w pinarello masz 37mm niżej niż w silex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca (edytowane) Dobra bo w sumie nie ma co się zastanawiać ... jak nie podejdzie to do żyda akurat wleciała czarna Lka Pozostaje kupić napis Bianchi na ali i będą odmachiwać Edytowane 14 Marca przez martingg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Te silexy podobno bardzo duże są więc moim zdaniem L powinna Ci pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Podobno, rozmawiałem z 1 typem co troche ogarnia rowery ma 189cm i 89cm nogę to praktycznie moje wymiary i L jest dla niego bardzo dobra. Także do speca chisel comp dołączy merida silex i tyle zobaczę czy w ogóle mi się będzie dobrze jeździło gravelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareckiabc Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca (edytowane) Też wcześniej myślałm o gravelu ale gdy poczytałem i dokładnie zgłębiłem temat odpuściłem. Brak amortyzatora i baranek to nie do jazdy po bułki 😀 wcale nie jest dużo szybszy od mtb, wole uniwersalne mtb "ucywilnić" niż pchać sie w gravela. Edytowane 14 Marca przez mareckiabc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Zobaczę nie stracę na nim raczej mam w okolicy duży park krajobrazowy 230km2 z dużą ilością scieżek pożarowych powinno być git. Sam potestuje i ocenie najwyzej sprzedam a jak będę chciał wjechać gdzieś głębiej to wezmę mtb i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca (edytowane) Jak ku… w deszcz… Anulowałem Edytowane 14 Marca przez martingg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicniewiem94 Napisano 14 Marca Autor Udostępnij Napisano 14 Marca Hahahaha, czyli coś im się powaliło na stronie po prostu 😂 Albo nie sprzedają się jasne i stwierdzili, że tak ktoś się może na niego skusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 14 Marca Udostępnij Napisano 14 Marca Nie skusi, napisałem czy za to dostane discount na 600ke w związku z pomyłką to odmówili. Poprosiłem o anulowanie. Ten szampański mi się w ogóle nie podoba, a dopłacać 1300 do 600ki bo jest na grx 600 i 1x11 to taki średni deal raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi