Karol1994czx Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Witam, mam taki problem kupiłem kasetę deore 11s i po założeniu jej na bębenek i przykręceniu nakrętki mam bardzo duży luz boczny. Gdzie jest problem? Na poprzedniej kasecie tego problemu nie było. Na video pokazane o co chodzi.: https://files.fm/u/bv2dgg6t7w?ak=0c446 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Pod kasetą powinieneś mieć podkładkę 1,75mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Pewno masz piastę kompatybilną z 11 rzędowym _szosowym_ napędem. Te mają bębenek nieco szerszy. Jak pisze @Mihau_ trzeba podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 7 Marca Autor Udostępnij Napisano 7 Marca Te podkładki co są przy tej kasecie mają 1.75? Wystarczy wziąć taka podkładkę że starej kasety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Podkładki z kaset mają różne grubości w zależności od ilości rzędów. Ale generalnie raczej są grubsze Testowo możesz wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Ma być podkładka na będenek a nie wyjęta z pomiędzy koronek starej kasety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 9 Marca Autor Udostępnij Napisano 9 Marca Skręciłem na razie kasetę na podkładką z innej kasety, co się może stać w najgorszym scenariuszu gdy będę tak jeździć? Skręciłem na razie kasetę na podkładką z innej kasety, co się może stać w najgorszym scenariuszu gdy będę tak jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca Będzie dobrze działać o ile spełniony jest podstawowy warunek: podkładka nie jest zbyt szeroka. Musi zapewniać aby ostatnia mała zębatka nasunęła się wystarczająco głęboko na wielowypust bębenka, a wiadomo jak jest wąsko, ~3mm. Ja miałem podobną sytuację, wytoczyłem podkładkę z teflonu, nylon też dobry (mam takie możliwości😉). Pod naciskiem podkładka się odkształciła a mała zębatka osiadła na pełną głębokość na bębenku. Konstrukcyjnie to właśnie to miejsce bębenek-zębatka-nakrętka skręca i blokuje kasetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol1994czx Napisano 12 Marca Autor Udostępnij Napisano 12 Marca Ulmalem kawałek zwoju na bębenku. Chcę teraz kupić drugi bębenek. Czy to jest bębenek jako całość , czy też są to dwa osobne elementy? https://ibb.co/RgvzYjd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi