Pawel_M Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Dzień doberek, mam pewien problem odnośnie moich hamulców. Po sezonie zaczęły słabo hamować ale z powodu że był to koniec sezonu nic z nimi nie robiłem. Teraz gdy powoli zaczyna się sezon postanowiłem wziąć się za to. Odpowietrzyłem je odtłuściłem, i nadal słabiutko hamują. I teraz pytanie, czy jeśli wyciągne klocki (które są dosyć nowe) i je leciutko zeszlifuje papierem ściernym, problem się rozwiąże? Czy jednak wymiana kloców jest konieczna? (Klocki są dosyć nowe mają max kilka miesięcy nie bardzo wymagającej jazdy) z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca (edytowane) Odtłuść tarcze, najlepiej zdejmij, umyj gąbką w ciepłej wodzie z dobrym płynem do naczyń (Ludwik, Fairy), potem byłoby dobrze przelecieć jeszcze szmatką/ręcznikiem papierowym z alkoholem izopropylowym. Klocki również najpierw umyj z powierzchownego brudu (możesz w tej samej wodzie co tarcze ;)), potem przetrzyj drobnym papierem ściernym i przemyj alkoholem. Na koniec jeszcze raz odtłuść czystą szmatką z IPA. Jeśli klocki są metaliczne, możesz spróbować je wypalić, ale może nie będę opisywał jak, żeby jakiś czytający to w przyszłości dzieciak chałupy nie sfajczył... IPA możesz zastąpić zmywaczem do tarcz hamulcowych i/lub sprzęgieł. Aaa jeśli to nie pomoże - wymień hamulce na Shimano MT200. 😛 Edytowane 7 Marca przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi