wojtasin Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca Znalazłem do kupienia kółka, jak w temacie, właściciel potrafi powiedzieć, że są ze szpilką (czyli QR) i że są z Treka Superfly 5, ale po za tym, że ma minimum 4 lata, to nie wiadomo z którego roku. Czy ktoś kojarzy do którego roku montowali te koła z zaciskami QR i jakie w nich mogą być piasty, wolałbym, żeby mi nie wywaliło bębna (czy tam bębenka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca (edytowane) Nowe, czy używane? Bo jak używane minimum 4 lata i właściciel nawet nie jest w stanie określić ich podstawowej specyfikacji, to chyba nie warto się w to pakować, bo raczej nie będą w zbyt dobrym stanie. A piasty z tego co znalazłem to standardowe QR czyli 100 i 135mm. Z tego dokumentu wynika, że montowali tam QR 135 i sztywną 142. Edytowane 6 Marca przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca Miałem obręcz Mustang 32 otw gdzieś w 2007 roku, jeszcze z powierzchnią dla klocków, także ten tego… i była słaba… ale skoro to nie Gary tylko trek superfly to chyba jest już po 2010 roku, moja już trek rama chyba z 2015 r ma już 142mm przelot i a pancerze wciąż zewnętrzne, może trzeba po ofertach całych rowerów wytropić, ale przebieg nieznany, takie koła zawsze mogą być loterią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 6 Marca Autor Udostępnij Napisano 6 Marca Poszukałem trochę, zadzwoniłem. Nie ma się co bać, że to formula, to piasty na poziomie qunado z prymitywnym uszczelnieniem laibiryntowym, do kompletu z niezbyt dobrze ocenianymi obręczami i po Waszych głosach - podziękowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi