Neutron Napisano 5 Marca 2024 Autor Napisano 5 Marca 2024 Im więcej patrzę na te rowery tym więcej mam zamieszania w głowie. Wydaje mi się, że łatwiejsza grupą przerzutek będzie eTap niż Di2 Jeżeli chodzi o materiał ramy to kwestie pomijam ponieważ myślę, że w obu przypadkach nie będzie to miało aż tak dużego na mnie wpływu. Zastanawia mnie, czy lepiej pójść w jakiś rower, na przykład Cannondale SuperSix EVO SE Rival eTap AXS 2023 czy darować sobie to i kupić coś do 10 000. Jednak im więcej oglądam o tych elektronicznych przerzutkach tym bardziej podoba mi się ich dokładność i trochę prostota? Próbuje znaleźć jakiś złoty środek i ewentualnie zatrzymać się na jakimś kompromisie. Oby tylko ze złotego środka nie została złota rama. Jeżeli chodzi o Grail CF SL 8 Di2 to gdyby nie ta kierownica to bardzo by mi się podobał. GT Grade też wygląda fajnie. Cytuj
przemeg Napisano 5 Marca 2024 Napisano 5 Marca 2024 Grail tylko nowy model bez dwupłata. Ta kierownica to ... dyskusyjna była. Chcesz zmienić mostek/kierownicę pod siebie i problem. Nie wiem czy ktoś podpowie czy brać elektronikę czy nie. Jak zawsze są plusy i minusy. Natomiast generalnie raczej sram zbiera lepsze recenzje jak shimano w tym zakresie. Cytuj
Chociemir Napisano 5 Marca 2024 Napisano 5 Marca 2024 17 godzin temu, chrismel napisał: Może to snobizm ale w rowerze za tyle kasy nie chciałbym mieć napisu Riverside na ramie. Nieodłącznie kojarzy mi się z rowerem na całe życie za 800 zł Pozwolę sobie zapytać: z pozycji posiadacza jakiego roweru to piszesz? Cytuj
Chociemir Napisano 5 Marca 2024 Napisano 5 Marca 2024 6 godzin temu, Neutron napisał: Jeżeli chodzi o Grail CF SL 8 Di2 to gdyby nie ta kierownica to bardzo by mi się podobał. Jest Grizl z normalną kierownicą: https://www.canyon.com/pl-pl/rower-gravel/przygoda/grizl/cf-sl/grizl-cf-sl-7-etap/3474.html?dwvar_3474_pv_rahmenfarbe=R095_P07 Cytuj
chopmaz Napisano 5 Marca 2024 Napisano 5 Marca 2024 @Neutron Możesz spojrzeć też na Marin Headlands. Wygodna geometria, spory sloping, rama karbonowa, grupa GRX z wyjątkiem korby, dużo punktów mocowania. Sprawnie działa też gwarancja. Sprawdzone osobiście Cytuj
Neutron Napisano 5 Kwietnia 2024 Autor Napisano 5 Kwietnia 2024 Byłem w sklepie, popatrzyłem przymierzyłem. Przymierzałem treka, Cannondale, Giant, polygon. Dodatkowo zobaczyłem szosy endurance. Pojawiło mi się w głowie pytanie czy nie lepiej w moim przypadku pójść w drogę szosy. Tylko czy taka szosa pojadę szutrem lub delikatnie miękkim pisaku? Czy lepiej zostać przy canyonie na przykład bo on wydaje mi się najsensowniejszy. Cytuj
Neutron Napisano 5 Kwietnia 2024 Autor Napisano 5 Kwietnia 2024 Co myślicie o locabikes? Może tam warto wybrać sobie jakiś rower? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi