jarecki. Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Cześć, aktualnie jeżdżę Focusem Whistlerem 3.8 w rozmiarze XL, ale rozglądam się za czymś innym. Mam wrażenie, że obecny rower jest trochę za wysoki i ciężki. Brakuje mu też przyspieszenia i zwrotności. Jeżdżę głównie po lesie, szutrach itp. Chciałbym też czasem wybrać się z sakwami na wycieczkę do 100km. Budżet to jakieś 3.5 tys. Myślałem nad Rr explorer 540, ale wydaje mi się, że nawet z zębatką 34 byłoby czasami za lekko. Może ewentualnie któraś Sensa? Mój wzrost to 188cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Jeśli chodzi o MTB, to wiele lepszej oferty w tym budżecie niż ten Focus nie znajdziesz. Natomiast jak ten las i szuter nie jest w górach to może warto przemyśleć inny rodzaj roweru niż górski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca Na BikeInn chyba ciągle jest promocja na Specialized Chisel za około 3,5tys. zł ale tam też jest napęd 1xx ale ma sztywne osie w odróżnieniu do Twojego Focusa. Chociaż nie wiem czy w Twoim przypadku zrobi to różnicę. Masz tam bardzo wszechstronny napęd 2x12 czy 2x11, nie pamiętam, myślę, że do jeżdżenia po lesie czy okazjonalnego wyjazdu z sakwami jest bardzo dobry. No chyba, że czujesz potrzebę wejścia w posiadanie czegoś nowego i szukasz usprawiedliwienia 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiwor Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca Z opisu wynika, że potrzebujesz fajnego trekkinga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca Albo Marina Muirwoodsa i lekkiego dozbrojenia (bagażnik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi