lukas12345 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Czy są jakieś alternatywy dla tego zestawu Garmina, może ktoś używa? Warunek konieczny ant+ https://www.centrumrowerowe.pl/czujnik-predkosci-i-kadencji-garmin-pd10273/?v_Id=139262 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca (edytowane) Tak, są alternatywy. Ba, nawet wiele... np. powszechnie znane czujniki Magene. Dostępne prawie wszędzie, ale najlepszy prize będzie chyba na AliExpress. np.: https://pl.aliexpress.com/item/1005006140978853.html?spm=a2g0o.productlist.main.21.3e2c71e8OEDnpZ&algo_pvid=056e64ae-458b-4a99-a137-1c24c1ba743e&algo_exp_id=056e64ae-458b-4a99-a137-1c24c1ba743e-10&pdp_npi=4%40dis!PLN!53.40!41.75!!!13.06!10.21!%40211b801917094986856536781ed1ff!12000035943259364!sea!PL!1710453079!&curPageLogUid=bQNRKVeCKcfF&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Edytowane 3 Marca przez CoolBreezeOne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas12345 Napisano 4 Marca Autor Udostępnij Napisano 4 Marca Używasz ich, jeśli tak to ant+ czy bluetooth(chciałbym używać z zegarkiem fenix 5)? Czy nie wariują kiedy są połączone jeden w trybie kadencja drugi w trybie prędkość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca Mają ant+ i BT. Nie wariują. Szybciej zjadają baterie niz Garminy ale CR2032 kosztują grosze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca Ja mam Bontrager Interchange Digital Combo Fakt, że trzeba baterie wymieniać ale ma BLE i ANT+. Działał u mnie z zegarkami Polar a obecnie z licznikiem Polar (BLE) i aplikacjami na laptopie typu Rouvy, Zwift, Systm X (ANT+). Mowa o równoległej transmisji w dwóch standardach do dwóch urządzeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas12345 Napisano 4 Marca Autor Udostępnij Napisano 4 Marca Wolałbym te na piastę zakładane, na ile starczy bateria w Magene? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca To zależy od jakości samej baterii. Mi się zdarza, że wymieniam po prawie 400h. A czasem już po 100h jest komunikat o niskim stanie baterii. Z doświadczenia (mam już 5 takich czujników) najtrwalsze były baterie dostarczone przez chińczyków z czujnikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca 4 godziny temu, lukas12345 napisał: Wolałbym te na piastę zakładane, na ile starczy bateria w Magene? Zależy od baterii i jak intensywnie używasz czujników. Mi Meganki wysyłały info na urządzenie gramina (Edge 530) info o tym, że kończy im się ładunek mocy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas12345 Napisano 4 Marca Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 4 godziny temu, provayder napisał: To zależy od jakości samej baterii. Mi się zdarza, że wymieniam po prawie 400h. A czasem już po 100h jest komunikat o niskim stanie baterii. Z doświadczenia (mam już 5 takich czujników) najtrwalsze były baterie dostarczone przez chińczyków z czujnikiem. Masz ich pięć do kilku rowerów? Czy psują się i kupujesz nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca (edytowane) @lukas12345 Generalnie mam 4 szt. po 2 na rower jako CAD i SPEED. 1szt. przez niedopatrzenie wrzuciłem do prania i padł, chociaż nie do końca. Działa ale bateria leci do zera po jednym treningu Edytowane 5 Marca przez provayder 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas12345 Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca @provayder Jak bardzo dokładne są te czujniki masz jakieś porównanie do czegoś innego? Może jakoś to sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca Mam tylko czujniki Magene, nie miałem nic innego. SPEED jest tak dokładny jak dokładnie zmierzysz obwód koła. Przez pierwszy miesiąc po zakupie Garmina porównywałem z danymi z Sigmy i dane się pokrywały. Aczkolwiek pamiętam sytuację, że chińczyki zrobili update softu czujnika i po tym zaczęło uciekać drogi, tak z 500m na 60km. Pisałem do nich maila, co prawda bez odzewu, ale wrócili z softem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas12345 Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca @provayder 500m na 60km mnie zadowala. Potrzebuje prędkości żeby wiedzieć ile na trenerze zrobiłem kadencja przyda się cały czas. Obwód koła podaje się w aplikacji tak? Co jeszcze trzeba uzupełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca Obwód koła podajesz w urządzeniu z którym parujesz czujnik, czyli np. w moim przypadku był to Garmin Edge530. Tam w danych czujnika jest możliwość wpisania obwodu koła. Aplikacja Magene służy tylko w przypadku czujników S3+ do podglądu stanu baterii i wysyłanych danych, czyli np. prędkości i aktualizacji softu. O niskim stanie baterii tak samo informuje Garmin - jest komunikat i ikona czujnika świeci na żółto lub czerwono. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca EDGE 530 może zrobić automatyczną kalibrację obwodu dla czujnika magene, nie trzeba nic mierzyć. Co do baterii 2032, to polecam Renata, robiliśmy w pracy dość ekstensywne testy baterii do czujnika EKG i te wypadały najwydajniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi