jarek74 Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Witam. Mam jakiś stary typ klamko-manetek Sora -linki od przerzutek wychodzą na bok od wewnętrznej strony . Przy wyjściu linki z klamki jest taka tulejka z gwintem w środku do której jest wkręcona śruba regulująca napinanie linki. I ta tulejka jest chyba urwana ponieważ kręci się przy obracaniu śrubą od napinania linki. Czy wie ktoś jaki to jest model , oprócz tego że jest to Sora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Nie wiem co tam masz wsadzone ale gwarantuję, że nie powinno tam tego być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 3 Marca Autor Udostępnij Napisano 3 Marca Tu z białym napisem jak baryłka. To jest akurat dobre na tylnej klamce. A na przedniej jak kręcę baryłką to ta tulejka też się kręci . W tym jest gwint od śruby tak że musi to być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca Końcówka pancerza powinna wchodzić bezpośrednio do klamkomanetki. To co jest pomiędzy czerwonymi liniami to czyjaś radosna twórczość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 3 Marca Autor Udostępnij Napisano 3 Marca (edytowane) Poważnie? No to albo on kombinował albo nie wiem. Czyli tam nie ma regulacji na śrubie ? To wywalić to? A jaki to jest model tej manetki? Bo nic tam nie pisze. Edytowane 3 Marca przez jarek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca sora 3500 ale jak tak patrzę na zdjęcia w sieci to jedne mają te baryłki a inne nie z tyłem akurat nie ma problemu bo masz baryłkę przy przerzutce a jeśli chodzi o przód - nie masz baryłki na oporze pancerza pod skośną rurą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 3 Marca Autor Udostępnij Napisano 3 Marca Tu linki idą górną rurą po górnej stronie rury i nie ma tam nigdzie baryłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca 4 godziny temu, Mihau_ napisał: Nie wiem co tam masz wsadzone ale gwarantuję, że nie powinno tam tego być. To, co tam jest wsadzone to zapewne coś takiego: Regulatory JAGWIRE Rocket do naciągu linki przerzutki BSA035 ALU - BSA035 - 14750602342 - Allegro.pl Nie każda rama ma przelotki ze śrubami do regulacji, nie każda tylna przerzutka ma baryłkę (np. ktoś może chciał użyć przerzutki mtb XT 770 z klamkomanetką szosową, by obsługiwać większe kasety i mieć trwałą przerzutkę), więc użycie takiego gadżetu jest jak najbardziej uzasadnione w pewnych przypadkach. Ten regulator siedzi w klamkomanetce na wcisk i po prostu podczas regulacji czasem trzeba przytrzymać tą wewnętrzną tulejkę, by całość się nie obracała, gdy kręcimy samą baryłką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 4 Marca Autor Udostępnij Napisano 4 Marca Dokładnie to jest to. Muszę to kupić bo śruba jest krzywa. Nie mogę wyregulować przedniej przerzutki łańcuch ociera o przerzutkę. Dziękuję. P.s.Już myślałem ,że będę musiał całą klamkę wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi