jarek74 Napisano 3 Marca 2024 Napisano 3 Marca 2024 Witam. Mam jakiś stary typ klamko-manetek Sora -linki od przerzutek wychodzą na bok od wewnętrznej strony . Przy wyjściu linki z klamki jest taka tulejka z gwintem w środku do której jest wkręcona śruba regulująca napinanie linki. I ta tulejka jest chyba urwana ponieważ kręci się przy obracaniu śrubą od napinania linki. Czy wie ktoś jaki to jest model , oprócz tego że jest to Sora. Cytuj
Mihau_ Napisano 3 Marca 2024 Napisano 3 Marca 2024 Nie wiem co tam masz wsadzone ale gwarantuję, że nie powinno tam tego być. Cytuj
jarek74 Napisano 3 Marca 2024 Autor Napisano 3 Marca 2024 Tu z białym napisem jak baryłka. To jest akurat dobre na tylnej klamce. A na przedniej jak kręcę baryłką to ta tulejka też się kręci . W tym jest gwint od śruby tak że musi to być. Cytuj
Mihau_ Napisano 3 Marca 2024 Napisano 3 Marca 2024 Końcówka pancerza powinna wchodzić bezpośrednio do klamkomanetki. To co jest pomiędzy czerwonymi liniami to czyjaś radosna twórczość Cytuj
jarek74 Napisano 3 Marca 2024 Autor Napisano 3 Marca 2024 (edytowane) Poważnie? No to albo on kombinował albo nie wiem. Czyli tam nie ma regulacji na śrubie ? To wywalić to? A jaki to jest model tej manetki? Bo nic tam nie pisze. Edytowane 3 Marca 2024 przez jarek74 Cytuj
Mihau_ Napisano 3 Marca 2024 Napisano 3 Marca 2024 sora 3500 ale jak tak patrzę na zdjęcia w sieci to jedne mają te baryłki a inne nie z tyłem akurat nie ma problemu bo masz baryłkę przy przerzutce a jeśli chodzi o przód - nie masz baryłki na oporze pancerza pod skośną rurą? Cytuj
jarek74 Napisano 3 Marca 2024 Autor Napisano 3 Marca 2024 Tu linki idą górną rurą po górnej stronie rury i nie ma tam nigdzie baryłki. Cytuj
marvelo Napisano 3 Marca 2024 Napisano 3 Marca 2024 4 godziny temu, Mihau_ napisał: Nie wiem co tam masz wsadzone ale gwarantuję, że nie powinno tam tego być. To, co tam jest wsadzone to zapewne coś takiego: Regulatory JAGWIRE Rocket do naciągu linki przerzutki BSA035 ALU - BSA035 - 14750602342 - Allegro.pl Nie każda rama ma przelotki ze śrubami do regulacji, nie każda tylna przerzutka ma baryłkę (np. ktoś może chciał użyć przerzutki mtb XT 770 z klamkomanetką szosową, by obsługiwać większe kasety i mieć trwałą przerzutkę), więc użycie takiego gadżetu jest jak najbardziej uzasadnione w pewnych przypadkach. Ten regulator siedzi w klamkomanetce na wcisk i po prostu podczas regulacji czasem trzeba przytrzymać tą wewnętrzną tulejkę, by całość się nie obracała, gdy kręcimy samą baryłką. 1 Cytuj
jarek74 Napisano 4 Marca 2024 Autor Napisano 4 Marca 2024 Dokładnie to jest to. Muszę to kupić bo śruba jest krzywa. Nie mogę wyregulować przedniej przerzutki łańcuch ociera o przerzutkę. Dziękuję. P.s.Już myślałem ,że będę musiał całą klamkę wymieniać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi