michal603 Napisano 29 Lutego 2024 Napisano 29 Lutego 2024 (edytowane) Dzień dobry Państwu mam dwa rowerki do ogarnięcia. Jeden taki miejski damski holenderski wynalazek Opony 28x1.75 Rubena Flash taka kremowa, obręcz noname. Trzeba zmienić na coś bezpiecznego, z przodu chyba razem z obręczą ponieważ hamulec piszczy straszliwie. Zmieniałem klocki na nowe, inne stare i dalej piszczy. Drugi rower Opony 26x1.95 stare od nowości + dwie obręcze, przednia na pewno krzywa po przeżyciach Teren Raczej droga, trochę park, ścieżki, las ale to sporadycznie Jak myślicie Schwalbe Hurricane na dwa rowery, i jakie obręcze do tego małe roczne przebiegi. Za wszystkie wskazówki z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 29 Lutego 2024 przez michal603 Cytuj
Maciek.B Napisano 1 Marca 2024 Napisano 1 Marca 2024 (edytowane) Miałem te opony jako jedne z wielu w dość szybkim elektryku i powiem, że są całkiem ok, ale w rowerze na którym jeżdżę w 90 % po asfalcie przesiadłem się na totalne slicki i jest lepiej. Dlaczego? Na Hurricanach leżałem kilka razy zbyt mocno zawierzając bocznej kostce w delikatnym terenie na względnie gładkiej polnej dróżce. Teraz na totalnie łysych oponach po prostu bardziej się pilnuję jadąc szutrami, a na asfalcie można się położyć prawie do łokcia. Mówię tu o dość ekstremalnym użytkowaniu (oczywiście wszystko testowane na zamkniętych odcinkach dróg, na których nie obowiązują przepisy ruchu drogowego ;)) Tak czy inaczej Hurricane to dość fajna i lekka opona z delikatną wkładką antyprzebiciową o wszechstronnym zastosowaniu. Pomijając powyższy wywód w kwestii przyczepności, to do sporadycznego użytkowania ze średnimi prędkościami rzędu 15 km/h bieżnik opony nie ma prawie żadnego znaczenia. Edytowane 1 Marca 2024 przez Maciek.B Cytuj
michal603 Napisano 1 Marca 2024 Autor Napisano 1 Marca 2024 No to mi by pasowały. Tylko teraz się zorientowałem, że wymienić obręcz nie jest tak łatwo długość szprych i inna magia w miejskim jeszcze zobaczę z tymi klockami może coś poradzę. Ale w tym moim to już konieczność Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi