Skocz do zawartości
  • 0

trasy MTB - Kraków

Gość Zbyszek

Pytanie

Gość Zbyszek
Napisano

Hej, przeprowadziłem się ostatnio do Krakowa, czy są w najbliższej okolicy jakieś trasy MTB ?

Znam tylko Las Wolski i Lasy Tynieckie oraz Las Zabierzowski, ale w sumie to jako takie trasy do zjazdów są w Wolskim, znajdzie się gdzieś godnego polecenia żeby po pracy móc wyskoczyć na jakąś szybką rundę ?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Jest jeszcze Trupi Las i Park Reduta, miejscówki kameralne ale jeśli do którejś masz blisko i chcesz zrobić rundkę (domyslam się że "zjazdową") to jest tam gdzie potrenować proste bandy i stoliki, są też bardziej wymagające ficzery ale poukrywane. To takie miejscówki na odmulenie organizmu, nic poważnego. Powazniejszą miejscówką jest tylko Wolski. 

Aha, powstał jeszcze "Boost bike park" w okolicy ale to miejscówka typowo dirtowo - slopestyle'owa. 

Miejscem godnym polecenia w okolicach Krakowa jest Lanckorona, Pcim, w lecie Kasina (jeśli gustujesz w jej klimatach, ja nie). Jeśli nie trafiłem i pytasz o jakieś XC to można pojeździć oprócz Lasku wolskiego, Tyńca też w Krakowie wokół Kopca Kraka i kamieniołomu oraz Zalewu Zakrzówek. 

• 0
Gość Zbyszek
Napisano

Mea Culpa, nie doprecyzowałem :) chodzi mi o takiej bardziej zjazdowe/dirtowe miejscówki dzięki.

Ten Trupi Las to jakaś lokalna nazwa,  bo po wyszukaniu w mapie googla to pokazuje się Las Krzyszkowicki ?

Jeżeli ten "Boost bike park" to jest ten w Michałowicach to sądząc po zdjęciach faktycznie wygląda fajnie.

• 0
Napisano

Tak, Trupi to Krzyszkowicki. Od zachodniej strony są najciekawsze trasy. 

Boost jest w Michałowicach. 

Bo zakładam że Łopatę i spot w Tyńcu już obadałeś? 

• 0
Napisano

Masz jeszcze Las Bonaczowa miedzy Mogilanami a Radziszowem. Moje ulubione miejsce na lekki trening bo już tak pachnie górskim lasem a nie można ogłuchnąć od szumu autostrady w Trupim. Obok rez Kozie Kąty ( zachodnia strona) masz tam prywatny skłot rowerowy i to raczej będzie działać. Inne syngle jakie tam chłopaki porobili już są nawiedzane przez zelony zakon więc w jakim są stanie to się sam przekonam niebawem. Natomiast co by nie pisać cokolwiek na petardzie zjazdowego to dopiero Myślenice z Uklejną na czele tylko to już trzeba mieć 4 koła na dojazd. 

• 0
Napisano (edytowane)

@Rumcajs. najdłuższe jest połączenie poezji z Konstantym bo ma łącznie 1 km. Reszta faktycznie krótka jest ale z szybkimi powrotami da się być zadowolonym. Ja tam jadę zazwyczaj sztywniakiem albo enduro po zimie na złapanie klimatu jazdy, ustawienia roweru i tak dalej. Cudów wielkich brak a że dojazd i tak zakopianką autem to wolę jednak Myślenice albo wspomniany Pcim. Nie mniej w połączeniu z tym skłotem bywa ciekawie na szybki wypad dla zabicia nudy. 

Edytowane przez Tyfon79
Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...