james5 Napisano 28 Lutego Udostępnij Napisano 28 Lutego Cześć, chcę kupić zębatkę Narrow Wide 36t 104mm. Chyba większość jest z alu. Nie wiem też co z owalnością, bo nigdy nie korzystałem, chociaż mam wątpliwości czy wykorzystam potencjał. Może ktoś polecić jakąś dobrą zębatkę / firmę w normalnych pieniądzach (powiedzmy do 150zł, ale jeśli jakaś zębatka naprawdę jest tego warta, to nie mam problemu trochę dopłacić)? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 28 Lutego Udostępnij Napisano 28 Lutego Garbaruk kosztuje 209 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 28 Lutego Udostępnij Napisano 28 Lutego (edytowane) Pojeżdżę trochę na chińskim Deckasie to może polecę. Na razie za mało najechane, by coś więcej napisać poza tym, że cena zacna. Edytowane 28 Lutego przez NerfMe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
james5 Napisano 28 Lutego Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego @Mihau_ https://www.bikestacja.pl/zebatka-garbaruk-36t-owalna-104-bcd-czarna-p-19995.html <- Taka? Warta swojej ceny? Ogólnie Garbaruki zna tylko z kaset 11-51 12s i były trochę drogie, ale miały nie wiem czemu dobre opinie. Widzę, że owalna - no cóż, przetestuję. I jeszcze pytania - jak się zużywa? Pytam, bo nie mam problemu dopłacić, jeśli żywotność rzeczywiście się wydłuży (nie lubię zdejmować korby). @NerfMe Nada się do trailówki wg. Ciebie? Cena rzeczywiście niska, ale jak zużycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego https://www.garbaruk.com/pl_PL/104-bcd-round.html?category=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego Aliexpress, nie dawać żadnych pieniędzy tym darmozjadom z garbaruka, wykonanie gorsze niż zębatki za 30zł z ali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego 10 godzin temu, james5 napisał: @NerfMe Nada się do trailówki wg. Ciebie? Cena rzeczywiście niska, ale jak zużycie? Przejechałem na niej ok. 100 km, mogę napisać że pasuje do korby, łańcuch nie spada. Nawet jak zużycie będzie trochę gorsze niż Garbaruka to możesz kupić prawie 9 Deckasów w tej samej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego Też polecam Decasa. Mam w MTB HT zrobione 2000 km oval i jak na razie zero problemów. W Fullu mam Garbaruka oval, zrobine 1000 km i też zero problemów. Ale czy warto było dopłacać do droższej raczej nie. Garbaruk może ładniej wygląda nie ma napisów jak decas ale cena powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
girek Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego A czy nie ma ryzyka, że zębatki od majfriendów będą negatywnie wpływać na zużycie napędu z tyłu? Różnica w cenach faktycznie ogromna tylko żeby czegoś nie schrzanić z chciwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego A Ty myślisz, że większość tych markowych to gdzie jest produkowana? Pewnie nawet na tej samej taśmie 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 29 Lutego Udostępnij Napisano 29 Lutego (edytowane) Nawet jeśli tak to w cenie garbaruka kupisz 4 chińskie zębatki i 4 łancuchy na zmianę;) Edytowane 29 Lutego przez NerfMe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi