le.na Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego Witam, Mam pytanie jaki gravel do 4000zł będzie najlepszym wyborem? Jeżdzę głównie po asfalcie, choć zdarzają się też szutrowe odcinki. Zależy mi na tym żeby rower był wytzymały na pokonywanie długich dystanów (powyżej 100km) i żeby był w miarę lekki (choć wiem że w tym przedziale cenowym może być z tym ciężko). Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego Żaden gravel za te pieniądze nie będzie dobry Wybierając najmniejsze zło możesz zerknąć na Kross esker 2.0 MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego Lepszym wyborem będzie szosa road+. Za samo słowo gravel w nazwie roweru masz dopłatę ~1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego 4k to taki budżet, że ani szosa ani gravel nie będzie na hydraulice. Za 4500-5000 można znaleźć Eskera 5. Jeśli do 4k to Esker 2 MS faktycznie będzie najlepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le.na Napisano 27 Lutego Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego Właśnie rozważałam Esker 2 MS, octane one gridd 2 i Kelly's soot 30- co sądzicie o tych dwóch ostatnich?🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego octane one nie ma sztywnych osi więc kross wypada lepiej, soot może być jeśli wolisz napęd 2x no i masz w nim fabrycznie mooocno terenowe opony więc przy użytkowaniu asfalt/szuter w cenę zakupu wliczyłbym nowy komplet Popatrz jeszcze na to jak ci rozmiar podpasi https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-felt-broam-60-pd38835/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego 23 minuty temu, ernorator napisał: 4k to taki budżet, że ani szosa ani gravel nie będzie na hydraulice. Za 4500-5000 można znaleźć Eskera 5. Jeśli do 4k to Esker 2 MS faktycznie będzie najlepszym wyborem. https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-romagna-disc-tiagra-2024/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego Ta sensa ma max opony 28, na szuter bym się nią nie wybierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego @ernorator 32mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le.na Napisano 27 Lutego Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego Znalazłam jeszcze Kands Toro claris- czy warto go brać pod uwagę? https://lazaro-bike.pl/sklep/kands-toro-claris_pid=600 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego Aluminiowy widelec i korba na kwadrat, ja bym sobie darował, esker 2 ms lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le.na Napisano 27 Lutego Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi