marcin263 Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego (edytowane) Cześć, korba FC-M6000, przy obu ramionach są takie metalowo gumowe uszczelki, jest tam takie małe wcięcie i do niego wchodzą te uszczelki, uszczelniają przestrzeń pomiędzy korbą a miskami łożysk suportu. Rzecz w tym, że nie wiem którą stroną ma je dać. Wydaje mi się, że tym wcięciem do środka, tak aby widoczny był metalowy element. Są to elementy nr 5 na obrazku. foto Edytowane 27 Lutego przez marcin263 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego (edytowane) Płaską częścią do środka korby, wargą w stronę suportu. Czyli odwrotnie, niż Ci się wydaje. 😜 wycięte z tego filmu: https://youtu.be/WOrKekQaj0k?t=253 Edytowane 27 Lutego przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin263 Napisano 27 Lutego Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego hmmm, najgorsze że w sklepie też stwierdzili, że metalową częścią w stronę miski 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego Wszystkie korby Shimano, które miałem w rękach przez lata, miały tę uszczelkę montowaną w sposób o którym pisałem. Linkowany film to unboxing, więc widać na nim korbę w stanie fabrycznym. I jest dokładnie tak samo jak mówię. Musisz chyba wyprowadzić sklep z błędu... Niestety obecnie sklepy mają coraz mniejszą wiedzę, czasem lepiej sprawdzić coś w sieci czy zapytać tutaj, niż wierzyć im do końca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin263 Napisano 27 Lutego Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego Spoko, dzięki za pomoc 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi